TALENTIRANI HRVATSKI TENISAČ STIGAO DO OGROMNE POBJEDE: / Svladao je juniorskog pobjednika Roland Garrosa

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Ajduković je slavio uvjerljivo, sa 6-0, 6-4

1.10.2020.
15:48
Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo

Daroviti 19-godišnji hrvatski tenisač Duje Ajduković u četvrtak je ostvario jednu od svojih najvećih pobjeda u karijeri svladavši u drugom kolu ATP Challengera Split Open Slovaka Martina Kližana sa 6-0, 6-4 i tako se probio do četvrtfinala u svom premijernom nastupu na ovoj razini turnira.

Ajduković je u ovom trenutku na 462. mjestu ATP ljestvice, dok je 31-godišnji ljevoruki Slovak na 164. poziciji, ali se radi o tenisaču koji je u travnju 2015. bio 24. igrač svijeta. Uz to, Kližan je šest puta u karijeri osvajao naslove na ATP turnirima, bio je i juniorski pobjednik Roland Garrosa, a može se pohvaliti pobjedama nad Rafaelom Nadalom (Peking 2014.) i Novakom Đokovićem (Barcelona 2018.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gojo s Nizozemcem

Slovak je bio šesti nositelj Split Opena, a 19-godišnjeg Splićanina u četvrtfinalu čeka 2. nositelj i još jedan Slovak Jozef Kovalik (ATP - 124.) koji je sa 2-6, 6-2, 7-5 nadigrao Portugalca Frederica Ferreiru Silvu.

U pojedinačnoj konkurenciji turnira koji se odigrava u teniskom kompleksu na Firulama za mjesto u četvrtfinalu će se boriti i hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Gojo (ATP - 270.) koji za suparnika ima 7. nositelja Nizozemca Botica Van De Zandshulpa (ATP - 166.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo