ŠTO SE KRIJE IZA SKANDALA NA ĐOKOVIĆEVOJ PRESICI? / Francuzi objasnili što se zapravo dogodilo i zašto je prekinut Novakov intervju

Image
Foto: Profimedia

Čini se da je došlo do velike zabune

29.9.2020.
11:28
Profimedia
VOYO logo

Najbolji tenisač svijeta, Novak Đoković, našao se u nezgodnoj situaciji za vrijeme konferencije za novinare na Roland Garrosu. Naime, organizator je naprasno prekinuo Đokovićevu konferenciju nakon što ovaj odgovorio na jedno pitanje vezano uz pandemiju koronavirusa.

Đoković je bio upitan kako podnosi stres zbog potencijalne diskvalifikacije s Roland Garrosa u slučaju pozitivnog nalaza na koronu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da je to stres ako na to gledate kao stres. Ja sam odlučio to ne gledati tako i u pitanju su stvari na koje ne mogu utjecati. Mogu samo sebe dovesti u situaciju da igram dobro, da budem negativan na testiranju, a ako se dogodi rezultat koji nije negativan to treba prihvatiti. A stvarno je tužno što su neki igrači diskvalificirani iz glavnog dijela turnira, kao i neki kvalifikacija. Ako je neki igrač dva puta bio pozitivan onda bi, naravno, trebao biti izvan turnira, ali ako je u pitanju ‘lažno pozitivan’ rezultat, trebalo bi mu dozvoliti da igra. Sve je to malo zbunjujuće za nas, iako znam da nije lako ni organizatorima da izađu na kraj s tolikim brojem testiranja”, rekao je Đoković.

Nakon toga je moderator je odlučio prekinuti konferenciju i počeo se, na opće čuđenje Đokovića, zahvaljivati novinarima na pitanjima. Jedan novinar nije čuo da je presica prekinuta pa je postavio još jedno pitanje, odnosno konstatirao je da bi baš Đoković trebao osvojiti ovaj Grand Slam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Novak Djokovic during the press conference Summer Adria Tennis Tour, Novak Tennis Center, Belgrade, Serbia - 12 Jun 2020,Image: 530813830, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

“Znate, u mojoj se zemlji kaže iz vaših usta u Božje uši. Nadam se da će se to što ste rekli moći i ostvariti. Gubio sam tri finala prije osvajanja 2016, što mi je bio jedan od najljepših trenutaka karijere. Vidjet ćemo”, rekao mu je Đoković i zatim se pomalo začuđen cijelom situacijom zahvalio novinarima uzdignutih ruku te se na koncu ispričao zbog prekida.

Stiglo pojašnjenje

Srpske Večernje novosti kontaktirale su organizatore turnira i dobili odgovor na pitanje što se zapravo dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navode kako su im objasnili da je to, zapravo, bio poseban intervju na koji je imao francuski radio Europe 1 u danu kada je održana presica.

"Novak je tu, odgovarajući na postavljena pitanja, dosta govorio o koroni, kao i mnogi igrači na svojim konferencijama, a istaknuo je i da bi volio da postoji mogućnost drugog testiranja poslije 24 sata, kako bi se utvrdilo je li je prvi točan. Isto to rekao je i na konferenciji za medije. Razgovor se poslije toga nastavio sljedećim pitanjem o tome da li bi ovo mogla biti njegova godina na Roland Garrosu. Poslije toga jeste uslijedio prekid, ali iz razloga koji se redovito događaju i nisu uopće neuobičajeni", pojasnili su Francuzi Večernjim novostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Novinar je imao pravo na tri pitanja", poručili su im. Nakon što su postavljena ta tri pitanja, intervju je samim tim bio završen i nije bilo ni vremena za postavljanje četvrtog.

Roland Garros možete pratiti na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog paketa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo