NIJE IM SJELO / Srbi u šoku zbog posljednjeg provokativnog komentara o Đokoviću: 'Zašto bi se Novaku to trebalo dozvoljavati'?

Image
Foto: Profimedia

Ova je vijest loše sjela Srbima i tamošnji mediji ovu izjavu već nazivaju skandaloznom

10.10.2022.
12:08
Profimedia
VOYO logo

Donedavno prvi tenisač svijeta, a danas tek sedmi, Srbin Novak Đoković, u siječnju ove godine priredio je pravu dramu pred očima cijelog svijeta. Novaka su deportirali iz Australije nakon što je danima bio u prostoru za zadržavanje izbjeglica u Melbourneu i to zbog toga što se nije cijepio protiv koronavirusa i kao su Australci naveli jer je promicao antivakserski pokret.

Đokoviću je australska vlada zabranila ulazak u zemlju na tri godine uz napomenu da ona može biti poništena samo u iznimnim okolnostima. Đokoviću je bilo zabranjeno nastupati na Australian Openu, ali situacija je trenutno malo drugačija. Naime, vlast se u Australiji promijenila i u lipnju je ukinuto pravilo prema kojem putnici prilikom ulaska u zemlju moraju priložiti dokaz o cijepljenju. Mnogi su zbog toga uvjereni da će Novak dobiti dozvolu nastupa na AO, ali neki ipak smatraju da se Đokovića ne smije pustiti u zemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Izjava šokirala Srbe

Bivša australska ministrica unutarnjih poslova Australije, Karen Andrews, smatra da se Đokovića ne smije pustiti u zemlju.

"Onda bi se pojavili drugi ljudi u sličnim okolnostima kojima su vize ukinute. Dakle, ako se sada napravi izuzetak za Đokovića, postavlja se pitanje: što će se napraviti za ostale koji su u sličnoj situaciji? Zašto bi se Đokoviću trebao dozvoliti povratak u zemlju? Zato što je visoko rangirani tenisač s milijunima dolara na računu? Za njega ne bi smjelo vrijediti jedno pravilo, a drugo pravilo za ostale", rekla je Andrews za Radio ABC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakako, ova je vijest loše sjela Srbima i tamošnji mediji ovu izjavu već nazivaju skandaloznom.

"ZAŠTO DA PUSTIMO ĐOKOVIĆA U ZEMLJU? ZATO ŠTO IMA MILIONE DOLARA? Novi udar na Srbina: Šokantan komentar australijske političarke", naslov je to na Kuriru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto da pustimo Novaka u zemlju, zato što ima milione?" Sraman komentar australijske političarke!", piše tako Telegraf.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo