ŠOK ZA MARINA ČILIĆA: / Prvi hrvatski reket nevjerojatno ispao na startu Roland Garrosa od 166. igrača svijeta

Image
Foto: AFP

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić šokantno je izgubio od od Argentinca Marca Trungellitija sa 7:6(4), 3:6, 6:4, 6:2.

23.5.2016.
21:07
AFP
VOYO logo

Čilića, desetog tenisača svijeta, izbacio je 166. igrač na svijetu kojem je ovo bio tek treći meč na Grand Slamovima u karijeri i osmi na ATP Touru. Nikad ranije nije ni igrao protiv TOP 10 igrača, a već u prvom okršaju je pobijedio osvajača US Opena iz 2014. godine. Trungelliti je 26-godišnjak iz Buenos Airesa koji nikad u karijeri nije bio bolje plasiran od 166. mjesta, a glavni turnir Roland Garrosa izborio je kroz kvalifikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri godine bez poraza

Osvajač US Opena iz 2014. godine četiri godine nije izgubio od nekog tenisača izvan TOP 100. Posljednji puta na French Openu Čilić je ispao u 1. kolu 2011. godine od Ramireza-Hidalga. Ove sezone je Čilić propustio veći dio sezone na zemlji, ali je u Pariz stigao nakon odličnog rezultata u Ženevi gdje je izborio finale u kojem je bolji bio 4. igrač svijeta Stan Wawrinka.

Nije išlo

Argentinac je dobio prvi set u trinaestoj igri, a potom u drugom setu poveo 3-0. Čilić je uzvratio nanizavši šest gemova za 1-1 u setovima. Kada je prvi hrvatski reket u trećem setu načinio 'break' i poveo 4-2 činilo se kako stvari napokon sjedaju na svoje mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, već u idućoj igri Čilić je izgubio servis, potom i kod rezultata 4-4 nakon čega je Trungelliti smireno odservirao za vodstvo 2-1 u setovima. U četvrtom setu Čilić je izgubio servis u trećoj igri, a zatim i u sedmoj za konačnih 1-3 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo