krajan za rtl / 'Složnost je presudila. Često smo se krpali, ali to nam je dalo za pravo vjerovati da možemo daleko'

RTL-ov reporter Boris Jovičić razgovarao je s izbornikom Željkom Krajanom koji kaže da nisu bili spremni ispustiti ovakvu priliku

18.9.2016.
19:18
VOYO logo

Hrvatska teniska reprezentacija po drugi put u svojoj povijesti borit će se za naslov pobjednika Davis Cupa, a treći bod i plasman u finale našoj je reprezentaciji donio b koji je u prvom nedjeljnom pojedinačnom dvoboju u zadarskoj dvorani Krešimira Ćosića svladao Richarda Gasqueta sa 6-3, 6-2, 7-5 nakon dva sata i 14 minuta borbe.

Image
delirij u zadru /

Hrvatska je u finalu Davis Cupa: Čilić bez problema sredio Gasqueta!

Image
delirij u zadru /

Hrvatska je u finalu Davis Cupa: Čilić bez problema sredio Gasqueta!

RTL-ov reporter Boris Jovičić razgovarao je s izbornikom Željkom Krajanom koji kaže da nisu bili spremni ispustiti ovakvu priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako ste vidjeli današnji fenomenalan dan?

Jednostavno nevjerojatan rezultat, nismo još ni svjesni što smo napravili. Očekivali smo ovakav rezultat, ali tek sad kad smo zaigrali pred ovom publikom i ostvarili uspjeh, vidimo koliko je to veliko. Možda je bilo nerealno u nekim momentima kad smo prošle godine najavili da ćemo ove godine osvojiti Davis Cup jer ipak je bilo boljih reprezentacija, ali ta naša složnost u ekipi je presudila. Često smo se krpali i nismo bili u punom sastavu, ali to nam je dalo za pravo vjerovati da možemo daleko. Sad kad smo došli na svoj teren pred ovakvu publiku, nismo bili spremni to ispustiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velike su šanse da još jednom dođemo pred našu publiku ukoliko Argentina prođe. Na dobrom je putu, koga vi priželjkujete?

Definitivno Argentinu. Igrali doma ili vani, to je velika stvar, to se pokazalo i ovaj put. Igrali smo protiv reprezentacije koja je jedna od najjačih na svijetu. Da smo igrali tamo, tko zna kako bi bilo, bilo bi puno teže. Ovako doma, kad vidiš sve ove ljude koji navijaju, i kad uđeš u tu atmosferu, jednostavno zaboraviš na neke probleme koje imaš i daješ svoj maksimum, to te povuče. Pokazalo se i ovaj vikend da je to presudna stvar. Definitivno priželjkujemo domaći teren i Argentinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema još puno vremena do finala, ali koliko još Hrvatska može kad dečki budu u top formi?

Mislim da još puno ne moramo, moramo dobiti još jedan meč i blizu smo tog sna koji smo zacrtali. Kroz posljednje godine igranja nismo ubijek bili kompletni, ali svi smo sazreli, od Marina koji je to pokazao ovaj vikend, preko Borne koji dobiva mečeve na 2-2, do Dodiga u parovima (jedan od najboljih igrača parova).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo