SVLADALA DRUGU IGRAČICU SVIJETA / Senzacionalna Zadranka s američkom putovnicom osvojila drugi jaki turnir za redom i rastužila sve izjavom: 'Kristijane, ovo je za tebe'

Image

Rođena Zadranka (27) je za sat i 14 minuta osvojila je drugi naslov u karijeri u pojedinačnoj konkurenciji

23.7.2022.
15:18
VOYO logo

Amerikanka Bernarda Pera, 81. na WTA ljestvici, osvojila je u subotu WTA turnir u Hamburgu svladavši u finalu drugu tenisačicu svijeta Estonku Anett Kontaveit sa 6-2, 6-4.

Rođena Zadranka (27) je za sat i 14 minuta osvojila je drugi naslov u karijeri u pojedinačnoj konkurenciji, nakon onog osvojenog u Budimpešti jedva tjedan dana ranije. U Mađarsku je Pera došla do naslova igravši i kvalifikacije, a tjedan dana kasnije u Njemačkoj je došla i do najveće pobjede u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Kontaveit je ovo drugo izgubljeno finale ove godine nakon Dohe, a Estonka je u veljači pobijedila u Sankt Petersburgu.

Bernardi je ovo 12. pobjeda u nizu bez izgubljenog seta u samo 14 dana i napredovat će do 54. mjesta na WTA ljestvici, a nakon meča dala je nekoliko vrlo snažnih izjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Posvetila turnir preminulom treneru

Prvo se prisjetila bivšeg trenera, Kristijana Schneidera, koji je nedavno izgubio višegodišnju bitku s teškom bolešću.

"Teniska zajednica izgubila je trenera, prijatelja, mentora u travnju. On je Kristijan Schneider. Bila sam sretna što me je trenirao, ovo je njemu u čast. Nadam se da ću donijeti barem malo njegove strasti u ovaj svijet", rekla je nakon proglašenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernarda je sa 16 godina s obitelji napustila Zadar i preselila je u New Jersey, njezin otac ima američko državljanstvo pa je tamo odlučila nastaviti svoj razvoj.

"U Zagrebu smo mogli još i nekako, ali u Zadru nije bilo moguće igrati zimi. Nismo imali dvoranu pa smo morali trenirati vani, a to nije moguće kad pada kiša. Zato smo preko zime odlučili otići u SAD, da vidimo kako je. Svidjelo nam se i ostali smo", rekla je jednom prilikom za Sport Klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatsku se često vraća, a kazala je ranije i kako misli da hrvatski savez vjerojatno žali jer ne igra za njih.

"Je li hrvatskom savezu žao što ne igram za njih? To bi njih trebalo pitati, ali vjerujem da jest", izjavila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo