ŠEFICA TENISKOG SAVEZA POJASNILA ZAHTJEV KOJI JE IZAZVAO POMUTNJU: / 'Pogrešno su me shvatili i doveli do podjela, to se na njih ne odnosi'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Stvaraju paket mjera za najpotrebitije amaterske klubove i sportske djelatnike

26.3.2020.
11:13
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski teniski savez (HTS) prije dva dana zatražio mjere pomoći od Vlade i Središnjeg državnog ureda za sport za očuvanje radnih mjesta u sportskim udrugama - neprofitnim organizacijama.

U pismu koje potpisuje predsjednica HTS-a NikolinaBabić navodi se kako su svjesni teških trenutaka kroz koje svi zajedno prolazimo, no kako je ovo apel ili zahtjev u svrhu opstanka klubova i ujedno svih onih koji sudjeluju u očuvanju i radu istih. O tome više - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak su nas iz Saveza obavijestili pak da su u suradnji sa Središnjim državnim uredom za sport, Hrvatskim olimpijskim odborom te drugim savezima, sudjeluju u stvaranju paketa mjera za one najpotrebitije amaterske klubove i sportske djelatnike koji za izvore financiranja imaju isključivo prihode od članarina.

“U vrijeme epidemije Covid-19 ovi klubovi ostali su bez prihoda te su mjere nužne kako bi amaterski sport u Hrvatskoj imao budućnost. Na vrijeme su to prepoznali u Vladi RH te Središnjem državnom uredu za sport, a Hrvatski teniski savez dao je punu potporu u kreiranju mjera nužnih za hrvatski amaterski tenis ali i sve druge sportove”, napisali su u prioćenju u kojem su donijeli i izjavu predsjednice HTS-a. Ona je pa pojasnila prvo priopćenje koje je kod nekih izazvalo pomutnju jer su pomislili da se pomć traži i za profesionalce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

10.05.2019., Varazdin- U prostorima zupanijske vijecnice, gradjanima je predstavljen Davis Cup trofej. Predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babic. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

"Zahvaljujem se ovim putem Središnjem državnom uredu za sport, Vladi RH te svima drugima koji sudjeluju u izradi ovog paketa mjera koji imaju za cilj pomoći amaterskom sportu u Hrvatskoj u ovoj teškoj situaciji. Žalosti me što su pojedini mediji potpuno pogrešno prenijeli vijest u kontekstu hrvatskih profesionalnih tenisača te time doveli do nepotrebnih podjela u vrijeme kada nam je svima potrebno zajedništvo. Još jednom ističem da ovaj paket mjera ne obuhvaća hrvatske profesionalne tenisače već isključivo sportske djelatnike, u prvom redu trenere i struku, koji su iznenadno i neočekivano ostali bez egzistencijalnih prihoda. Ovi klubovi, udruge i sportski djelatnici temelj su budućih sportskih uspjeha naše zemlje te ih treba na pravi način podržati u vrijeme epidemije. Pozdravljamo brzu reakciju Vlade te sve napore u donošenju paketa mjera i nadamo se da će iste pomoći amaterskom tenisu!", izjavila je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo