Kakva drama Federera! Ovo još nikad nije napravio!

Izvanredan meč odigrali su u polufinalu najbolji tenisač svijeta Roger Federer i Argentinac Juan Martin del Potro u prvom polufinalu olimpijskog turnira u Wimbledonu.

3.8.2012.
18:30
VOYO logo

Federer je u prvom setu imao jednu break-loptu, u drugom tri, ali u prva dva seta nije napravio niti jedan break. Del Potru je jedan, u osmom gemu prvog seta, bio dovoljan za pobjedu u toj dionici.

U drugom setu je Argentinac propuštao šanse za break kod 2:2 i 4:4, već smo rekli da je i Federer propustio tri prilike za oduzimanje servisa suparnika. Odlučivao je tie-break, u kojem je Švicarac krenuo s 4:1, Del Potro se vratio na 4:4, ali je ipak Federer slavio sa 7:5 i izborio treći set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Del Potro je imao prednost prvog servisa, ali do prvog breaka stigao je Federer, poveo je s 10:9 i servirao je za meč. Ostao je bez poena na početnom udarcu.

Pri rezultatu 14:14, Švicarac je stigao do nove prilike, imao je 0-40 na servisu Argentinca, ali break nije napravio. No, to mu je pošlo za rukom kod rezultata 17:17. Drugi servis za meč je uspio realizirati i izboriti svoj prvi pojedinačni finale na olimpijskim igrama u četvrtom pokušaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Pekingu je osvojio zlato u paru sa Stanislasom Wawrinkom, a četiri godine kasnije igrat će za pojedinačnu zlatnu medalju protiv Britanca Andyja Murrayja, koji je bio bolji od Novaka Đokovića sa 7:5, 7:5. Britanac Andy Murray pobijedio je Srbina Novaka Đokovića sa 7:5, 7:5. Bio je to meč za teniske sladokusce, u kojem su gledatelji na središnjem igralištu mogli uživati u mnoštvu izvanrednih poena, a na kraju se, barem velika većina domaćih navijača, radovati velikoj pobjedi britanskog tenisača koji nikada u karijeri nije osvojio Wimbledon, kao niti bilo koji drugi Grand Slam turnir, ali bi baš u Wimbledonu mogao osvojiti zlatnu olimpijsku medalju. Već je osigurao prvu tenisku britansku medalju nakon točno 100 godina!

I Škot i Srbin su imali po četiri break-lopte. Đoković nije iskoristio niti jednu, sve četiri je imao u drugom setu, Murray je realizirao dvije, u 12. gemu prvog i 12. gemu drugog seta. Prva mu je donijela prvi set, druga meč. Koliko je dvoboj bio izjednačen, najbolje će pokazati da su obojica imali po 25 izravnih poena. Murray je čak imao i tri neforsirane pogreške više (16-13), ali je ovoga puta bolje odigrao najvažnije poene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je ovo 14 ogled ove dvojice tenisača i šesta pobjeda Murrayja koji, pak, protiv Federera ima 8-8 u karijeri. U dvoboju dvije Ruskinje i dvije Marije, treća nositeljica Šarapova pobijedila je 14. Kirilenko 6:2, 6:3 i plasirala se u finale olimpijskog turnira u kojem će igrati protiv Serene Williams.

Bio je to šesti međusobni dvoboj ovih tenisačica i četvrta pobjeda Šarapove. Izborila ju je Šarapova u prvom polufinalnom meču bez većih problema. U prvom setu je nakon rezultata 2:2 nanizala pet gemova. Doduše, Kirilenko je u drugom setu povela s 3:2 uz prednost breaka, ali do kraja meča više nije osvojila niti jedan gem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj je trajao 89 minuta. Šarapova je bila daleko agresivnija igračica na terenu. U izravnim poenima je bila bolja s 35-7, pa joj nije smetalo što je napravila 19 neforsiranih pogrešaka, a Kirilenko samo pet.

Marija Šarapova u finalu će igrati protiv Amerikanke Serene Williams, koja je sa 6:1, 6:2 za 63 minute igre bila bolja od prve tenisačice svijeta Bjeloruskinje Viktorije Azarenke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo