BARTY OSVOJILA WIMBLEDON / Prva tenisačica svijeta nije dopustila iznenađenje, manje od dva sata bila su joj doboljna za pobjedu nad Pliškovom

Image
10.7.2021.
17:31
VOYO logo

Prva tenisačica svijeta, Australka Ashleigh Barty pobjednica je ovogodišnjeg Wimbleodna, ona je nakon sat i 55 minuta igre u finalu svladala Čehinju Ksrolinu Pliškovu sa 6-3, 6-7 (4), 6-3.

Barty je sjajno krenula u susret, dobila je prva četiri gema, od toga prva tri bez izgubljenog poena te tu prednost zadržala do kraja prvog seta iako joj je Pliškova dva puta uspjela oduzeti servis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Barty početkom drugog seta još jednom oduzela servis Pliškovoj, činilo se kako finale neće dugo trajati. No, Čehinja se uspjela vratiti, samo da bi kod rezultata 5-5 propustila 40-0, izgubila servis i dopustila Australki servis za meč. Ipak, Barty je tada odigrala loš servis-gem pa je set otišao u "tie-break" u kojemu je Pliškova uz dosta sreće, dva poena je osvojila nakon što je loptica dodirnula mrežu, bila bolja sa 7-4.

Treći set je krenuo slično kao i prvi, Barty je na početku ostvarila prednost od 3-0 i to zadržala do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je drugi "grand slam" naslov za 25-godišnju Barty, nakon Roland Garrosa 2019., dok je 29-godišnja Pliškova izgubila i svoj drugi finale, na US Openu 2016. bolja je bila Njemica Angelique Kerber.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo