Prekinut nevjerojatan niz Serene Williams

Serena Williams, osvajačica trinaest Grand Slam naslova, napustila je ovogodišnje izdanje Australian Opena u osmini finala.

23.1.2012.
9:58
VOYO logo

Time je 56. igračica s WTA ljestvice prekinula niz od sedamnaest pobjeda Serene u Melbourneu. Naime, Williams je pobjeđivala na prvom Grand Slam turniru godine 2009. i 2010., dok je prošle propustila taj turnir. Posljednja koja ju je pobijedila na terenima Australian Opena je bila Jelena Janković u četvrtfinalu 2008. godine.

Čak sedam dvostrukih servis-pogrešaka, te 37 neforsiranih pogrešaka u igri, napravila je Serena što je bilo previše za ovaj meč. U velikoj mjeri je Serena poklanjala suparnici koja je kolo ranije pobijedila još jednu tenisačicu iz vrha - Vjeru Zvonarjevu, a nova će joj prepreka biti pobjednica meča Šarapova - Lisicki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krivi korak nije napravila druga nositeljica Petra Kvitova. Čehinja je u "atomskom" tenisu s mnogo izravnih poena pobijedila srpsku igračicu Anu Ivanović 6:2,7:6(2). U drugom se setu Ivanovića vratila u meč nakon breaka zaostatka i odvela Kvitovu do nemirnih voda tie-breaka, ali snage za treći set nije imala. Vrlo je lako osminu finala prošla Talijanka Sara Errani. Samo je tri gema (6:2, 6:1) dala Kineskinji Jie Zheng.

Kod tenisača je iznenađujuće ispao šesti nositelj, Francuz Jo-Wilfried Tsonga, finalist ovog turnira 2008. godine. Pobijedio ga je 22-godišnji Japanac Kei Nishikori sa 2:6,6:2 6:1,3:6,6:3. U posljednjih 80 godina niti jedan Japanac nije igrao četvrtfinale Australian Opena, a posljednji tenisač iz te zemlje koji je igrao u ovako dalekoj fazi nekog Grand Slam turnira je bio Shuzo Matsuoka (Wimbledon, 1995.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom drugog seta je Nishikori tražio fizioterapueta zbog bolova u desnom gležnju, no i to je prebrodio u meču. Novi ispit mu donosi četvrtog nositelja Andyja Murrayja koji je izgubio dva gema (6:1,6:1,1:0) prije no što mu je Mihail Kukuškin predao meč. Veliku trosatnu borbu u osmini finala prvog teniskog Grand Slam turnira, Australian Opena, kod tenisačica su prezentirale Ruskinja Marija Šarapova i Njemica Sabine Lisicki. Pobijedila je Šarapova 3:6, 6:2, 6:3.

Osigurala je time Šarapova meč sa sunarodnjakinjom Jekatarinom Makarovom, što je, bez obzira na njenu pobjedu protiv Serene Williams, odličan ždrijeb za Šarapovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak je 47 neforsiranih pogrešaka u meču imala Šarapova u kojem je nadoknadila set zaostatka. Također, propustila je kod 5:2 u trećem setu jednu meč-loptu na servis njemačke tenisačice, a stvar se mogla potpuno zakomplicirati da je Lisicki kod 5.3 bolje iskoristila 15-30 na servis suparnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo