Nikolina Babić / Predsjednica Hrvatskog teniskog saveza za RTL: 'Tenis zaslužuje ozbiljniji centar za mlade igrače'

Prije pet mjeseci preuzela je Savez, a tvrdi kako se ovaj uspjeh sanjao i na kraju i ostvario

26.11.2018.
22:35
VOYO logo

Hrvatska teniska reprezentacija je drugi put u povijesti postala pobjednik Davis Cupa. Protivnik u finalu bio je isti kao i nogometašima, samo što su Francuzi ovoga puta glatko poraženi. Dakle ovu prekrasnu pobijedu su naravno izvojevali naši fantastični tenisači, pravi mušketiri hrvatskog tenisa. 

Ali kao i obično, iza svakog uspjeha stoji neka žena ovaj put to je prva dama hrvatskog tenisa, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić koja je gostovala u RTL Direktu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije pet mjeseci preuzela je Savez, a tvrdi kako se ovaj uspjeh sanjao i ostvario. "Imamo jaku reprezentaciju koja će vjerujem ostati u istom sastavu iduće godine se Čilićem i Ćorićem u parovima. Vjerujem da ćemo sljedeće godine u Madridu imati dobre izglede da ostvarimo rezultat", kazala je Babić.

Tvrdi i kako je izbornik Krajan s ekipom koja je 2016. bila u finalu na korak osvajanja ostvario uspjeh ove godine. Pobjeda je povijesna i zato što se nakon 118 godina gasi ovaj format Davis Cupa -  od iduće godine igra se jednotjedni finalni turnir 18 reprezentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Babić tvrdi da će se tek nakon 2-3 godine vidjeti što je donio novi sustav i koje su njegove prednosti i povoljnosti za kompletnu organizaciju turnira. "Neodstak je da nećemo igrati pred domaćom publikom, nešto što je stogodišnja tradicija Davis Cupa. Naša publika, kao što smo vijdeli u Zadru, velika je podrška našim reprezentativcima", kazala je Babić.

Kada je došla na dužnost rekla je da je prioritet vratiti djecu na teniske terene, omasoviti turnire. Na pitanje koliko ovaj uspjeh može dati vjetra u leđa prema tom cilju Babić odgovara kako se nada da će na krilima ovog uspjeha djeca postati zainteresiranija za tenis. "Hrvatski teniski savez je tu da se pobrine o djeci od 10 godina nadalje i da im ostavri uvjete da kvalitetnije treniraju", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ovakvih uspjeha, uvijek se govori kako bi sad trebalo graditi teniske centre, upravo za mlade, a Babić podsjeća kako je unatrag godinu dana zatvoren Nacionalni teniski centar koji više nije u funkciji. "U njemu su stasali i današnji i Davis Cup reprezentativci. Žao nam je jer je bitno da igrači imaju mogućnost unutrašnjih terena za pripremu i za sezonu. Tu smo deficitarni ali se nadamo da s ovim rezultatom tenis zaslužuje ozbiljniji centar u kojem mladi igrači ali i reprezentativci mogu doći na pripreme u Hrvatsku", zaključuje Babić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo