PORAŽAVAJUĆE CIFRE / Poznati tenisač zaprepastio priznanjem: 'Kada pogledam svoj bankovni račun, isti je kao na početku godine, imam 900 eura'

Image
Foto: profimedia

Tenis je individualni sport pa putne troškove, osobnog trenera, opremu i fizioterapeuta tenisači plaćaju iz osobnog džepa

22.9.2023.
11:58
profimedia
VOYO logo

Tenis kao elitni sport na glasu je kao jedan od najprofitabilnijih sportova, a najbolji tenisači i tenisačice smatraju se milijunašima, ali daleko je to od istine. Samo oni na vrhu ljestvice žive lagodno, dok oni drugi sve što zarade to i potroše.

Image
OK, OVO NISMO OČEKIVALI /

Novak Đoković priznao da je kopirao Federera: 'Na tome mu moram zahvaliti...'

Image
OK, OVO NISMO OČEKIVALI /

Novak Đoković priznao da je kopirao Federera: 'Na tome mu moram zahvaliti...'

Indijski tenisač Sumit Nagal nije toliko poznat gledateljima tenisa, ali on se na ljestvici ATP liste nalazi na 159. mjestu, a to ga čini i najbolje rangiranim tenisačem iz svoje zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje financijske probleme rijetko tko otkriva javnosti, ali Nagal nije skrivao točan iznos bankovnog računa.

"Kada pogledam svoj bankovni račun, isti je kao na početku godine. Imam 900 eura. Nekoliko ljudi mi je malo pomoglo, imam mjesečnu plaću od indijske naftne kompanije, ali nemam velikih sponzora", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tenis je individualni sport pa putne troškove, osobnog trenera, opremu i fizioterapeuta tenisači plaćaju iz osobnog džepa, ako za sve to uopće imaju novca. Iako je jedini Indijac koji se plasirao na Grand Slam i jedini koji je dobio meč na Olimpijskim igrama u posljednjih nekoliko godina financijsku podršku svoje zemlje nema.

"Trošim sve što zaradim. Ja radim s jednim trenerom i nemam fizioterapeuta. Što god zaradim, ulažem i osjećam da mi i dalje nedostaje podrška iako sam posljednjih godina najbolji indijski tenisač", dodao je Sumit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po pitanju financija oglasio se i najbolji tenisač svijeta Novak Đoković.

"Broj igrača koji žive od ovog sporta, najglobalnijeg od svih, je oko 400!Troškove svega morate pokriti sami, dok u timskim sportovima, recimo NBA , imate svoju plaću, a ipak vam tim plaća odjeću i trenere", poručio je Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Đoković svjestan da si on s tenisom može priuštiti sve, poziva teniske organizacije da više plaćaju za ostvarene rezultate.

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo