NEĆE BITI LAKO /

Poznat ždrijeb Umaga, Ajdukovića čeka pravi izazov: 'Izvukao je možda najtežeg protivnika'

Image
Foto: Marin Tironi/Pixsell

Prvi mečevi glavnog turnira ove će godine biti odigrani već u nedjelju

19.7.2024.
23:10
Marin Tironi/Pixsell
VOYO logo

Hrvatski tenisač Duje Ajduković koji se u petak plasirao u polufinale ATP turnira u švedskom Bastadu, u prvom meču na 34. izdanju umaškog ATP Plava Laguna Croatia Opena za suparnika je dobio petog nositelja, talijanskog predstavnika Luciana Darderija, 35. tenisača svijeta.

Image
PRAVA POSLASTICA /

Ajduković u polufinalu protiv Nadala: Španjolac nakon duge borbe svladao Navonea

Image
PRAVA POSLASTICA /

Ajduković u polufinalu protiv Nadala: Španjolac nakon duge borbe svladao Navonea

Od preostale trojice hrvatskih tenisača, koji su dobili pozivnice za glavni turnir, teškog je suparnika dobio Mili Poljičak koji će igrati protiv prošlogodišnjeg umaškog polufinaliste Talijana Lorenza Sonega (ATP - 52.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Mikrut će u svom debiju na ATP Touru za suparnika imati Argentinca Camila Uga Carabellija (ATP - 96.), a pobjednika tog dvoboja u drugom kolu čeka prvi nositelj turnira i osmi tenisač svijeta, Rus Andrej Rubljov.

Na ATP Touru će debitirati i Osječanin Matej Dodig, a ime njegovog suparnika je zasad nepoznato, a znat će ga po završetku kvalifikacijskog turnira, čije će prvo kolo na rasporedu u subotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ostalih parova prvog kola svakako treba izdvojiti dvoboj branitelja prošlogodišnjeg naslova, Australca Alexeija Popyrina (ATP - 43.), i najbolje rangiranog igrača na svijetu do 19 godina, Čeha Jakuba Menšika (ATP - 79.).

Osim Rubljova, u prvom kolu su slobodni još i drugi nositelj Talijan Lorenzo Musetti (ATP - 16.), treći nositelj, Danac Holger Rune (ATP - 17.) i četvrti nositelj, Argentinac Francisco Cerundolo (ATP - 33.).

Prvi mečevi glavnog turnira ove će godine biti odigrani već u nedjelju, dok će finale biti na rasporedu u subotu, 27. srpnja, jer će istog dana u pariškom Roland Garrosu započeti borbe za olimpijska odličja.

U turniru parova Hrvatska će imati trojicu predstavnika. Nino Serdarušić će sa Slovencem Blažom Rolom braniti prošlogodišnji naslov, a u prvom kolu ih čekaju Nizozemac Sander Arends i Ukrajinac Denis Molčanov. Karlo Kajin i Deni Žmak su svoju pozivnicu zaradili kao pobjednici turnira "Road To Umag", a u prvom kolu ih čekaju Francuz Jonathan Eysseric i Brazilac Orlando Luz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žmak je na isti način u pojedinačnoj konkurenciji izboriti pozivnicu za kvalifikacije. Suparnik 35-godišnjeg Puljaninu će biti peti nositelj kvalifikacija, Tajvanac Tseng Chun-Hsin (ATP - 155.). Pozivnicu je dobio i Matija Pecotić koji će u prvom kolu igrati protiv trećeg nositelja kvalifikacija, Argentinca Marca Trungellitija (ATP - 151.)

Subotnji kvalifikacijski program u Stella Marisu započinje u 16 sati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proslavljeni hrvatski tenisač i trener te ambasador umaškog turnira Goran Ivanišević smatra da je od četvorice hrvatskih predstavnika najlošije prošao najiskusniji, Ajduković, koji će u prvom kolu igrati protiv petog nositelja.

"Od naših igrača neki su prošli malo bolje, neki malo lošije, ali to je jedno veliko iskustvo za sve njih, pogotovo za Luku (Mikruta) i Mateja (Dodiga) koji su po prvi put u glavnom ždrijebu. Mili (Poljičak) je već imao priliku ovdje igrati. Duje (Ajduković) je možda izvukao najtežeg protivnika, ali je u jako dobroj formi i ja se nadam da će dobro odigrati", rekao je Ivanišević komentirajući ždrijeb koji je održan u petak navečer u Stella Marisu.

"Veselimo se dobrom turniru, sigurno će biti dobrih mečeva. Turnir je iznimno jak i jedva čekam nedjelju da sve počne", poručio je wimbledonski pobjednik iz 2001. čije ime nosi i središnji teren u umaškom teniskom kompleksu.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo