Pet Keš: Nadal i Đoković nisu bolji od Bekera i Samprasa

Osvajač Vimbldona smatra da najbolji teniseri današnjice kvare “beli sport”

20.9.2013.
18:53
VOYO logo

Pet Keš, osvajač Vimbldona iz 1987. godine, kaže da je današnji tenis dosadan jer se svodi samo na razmene sa osnovne linije, piše CNN a prenosi B92.

“Nije dosadno gledati u finalu dvojicu sjajnih igrača poput Nadala i Đokovića, ali postaje monotono gledati jedno te istu taktiku na svakom Gren slem turniru u poslednjih pet-šest godina”, napisao je Australijanac u svom blogu za Si-En-En (CNN).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sada svi rezonuju u stilu: ‘U redu, ovaj meč će biti dvosatno nadigravanje sa osnovne linije’. Teniser koji duže izdrži je pobednik, a tenis je izgubio na veštini zbog takvog stila igre”, piše Keš.

“Nadal i Đoković nisu raznovrsniji teniseri od Borisa Bekera ili Pita Samprasa. Njih dvojica su igrali napadački tenis protiv Vilandera i Agasija, koji su igrali sa osnovne linije. E, to je bila zabava, nikada niste znali šta će da se dogodi”, objašnjava Keš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australijanac takođe nije saglasan sa konstatacijom da su današnji sportisti fizički spremniji i bolji sportisti.

“Nadal i Đoković su izuzetni sportisti, u to nema sumnje, ali besmislica je reći da su bolji sportisti od Borga ili Edberga, to je uvreda za bivše šampione. Današnji teniseri se ne bacaju na mreži, ne udaraju bekhend smečeve, ne moraju da se savijaju kao prethodne generacije. Da li bi moderni teniseri mogli to da rade? Ne znamo? Ono što znamo jeste da su neverovatno dobri u vraćanju loptice sa osnovne linije”, zaključio je Keš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo