POLOVIČAN UČINAK / Pavićev Roland Garros za zaborav, ispao i u mješovitim parovima: Jedini hrvatski junior uspješno krenuo

Image
Foto: Profimedia

Pavić je već ispao i u konkurenciji parova gdje su njega i Nikolu Mektića u prvom kolu pobijedili Sander Gille i Joran Vliegen sa 7-5, 6-3

4.6.2023.
16:11
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski tenisač Mate Pavić ispao je u drugom kolu iz turnira mješovitih parova u Roland Garrosu zajedno sa svojom partnericom, Amerikankom Bethanie Mattek-Sands.

Image
LOŠ DAN /

Kraj za Ćorića u Parizu: Argentinac ga pomeo i ostavio bez osvojenog seta

Image
LOŠ DAN /

Kraj za Ćorića u Parizu: Argentinac ga pomeo i ostavio bez osvojenog seta

Bolji su od njih bili Kanađanka Bianca Andreescu i Novozelanđanin Michael Venus sa 6-4, 4-6, 10-8.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavić i Mattek-Sands su dobro otvorili meč te su poveli 2-0, ali su jednako ekspresno ispustili prednost te dozvolili suparnicima povratak na 2-2. Potom je svaka kombinacija osvajala svoje servis gemove do 5-4 za Kanađanku i Novozelanđanina kada Pavić i Mattek-Sands po drugi put u prvom setu gube gem na početni udarac, a time i prvi set.

U drugom setu Andreescu i Venus su vodili 3-1, no hrvatsko-američka kombinacija je izbrisala minus i dobila tu dionicu 6-4, a potom su u odlučujućem tie-breaku poveli čak 7-3 i bili na pragu pobjede. No, do kraja su Andreescu i Venus osvojili čak sedam od ukupno osam poena i slavili s 2-1 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavić je već ispao i u konkurenciji parova gdje su njega i Nikolu Mektića u prvom kolu pobijedili Sander Gille i Joran Vliegen sa 7-5, 6-3.

Uvjerljivi start Prižmića

Dino Prižmić, 17-godišnji hrvatski tenisač, uspješno je otvorio nastup u juniorskom dijelu Grand Slam turnira u Roland Garrosu te je vrlo lako obavio posao u prvom kolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prižmić je svladao južnokorejskog tenisača Jangjuna Kima sa 6-1, 6-2 za nešto manje od sat vremena igre. Prižmić je postavljen za trećeg nositelja te u premijernom meču na pariškoj zemlji nije morao spašavati ni jednu break loptu suparnika. S druge strane, iskoristio je četiri od šest i lakoćom obavio startni zadatak na Roland Garrosu.

U drugom kolu Prižmića čeka dvoboj protiv Japanca Hayata Matsuoke koji je u prvom kolu svladao Amerikanca Alexandera Razeghija sa 6-4, 6-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prižmić je jedini hrvatski junior na ovogodišnjem Roland Garrosu.

Dodig i Krajicek u četvrtfinalu turnira parova

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Amerikanac Austin Krajicek plasirali su se u četvrtfinale turnira parova u Roland Garrosu nakon pobjede 6-7(3), 6-4, 7-5 protiv Portugalca Francisca Cabrala i Brazilca Rafaela Matosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodig i Krajicek su postavljeni za četvrte nositelje, a na putu prema polufinalu im stoji pobjednik dvoboja osmine finala u kojem Nijemci Krawietz i Puetz igraju protiv Francuza Doumbije i Reboula.

Dodig i Krajicek dobro su otvorili meč te su poveli 3-0, ali nisu i nastavili na tom tragu. Suparnici su potom nanizali tri gema i prvi set se odlučivao u tie-breaku. U njemu su hrvatski i američki tenisač poveli 3-2, ali i potom izgubili pet poena u nizu za gubitak prvog seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj dionici Dodig i Krajcek su propustili jednu break loptu kod 2-2, a potom i dvije kod 3-3, ali su zato oduzeli suparnicima servis kod 4-4 i time osigurali treći set.

Izjednačena borba trajala je u trećem setu i break gemova nije bilo do 5-5. Tada su četvrti nositelji Dodig i Krajicek iskoristili treću break šansu i potom lako odservirali za pobjedu i plasman u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo