Ništa od finala / Pavić i Marach zapeli u polufinalu Aucklanda, Norrie popravio dan za britanski tenis

Image

Hrvat i Austrijanac neće obraniti titulu na Novom Zelandu

11.1.2019.
10:20
VOYO logo

Druga stanica lanjskog uspona Mate Pavića i Olivera Maracha do najboljeg para svijeta nakon Dohe bio je Auckland. Splićanin i Austrijanac iz Graza pokorili su nakon Katara i Novi Zeland, međutim, titulu neće obraniti.

U polufinalu su ih zaustavili Ben McLachlan i Jan-Lennard Struff, Japanac i Nijemac koji su u kritičnim trenucima povukli prave poteze. Doduše, sve su mogli i ranije riješiti, kod 5:3 u drugom setu servirali su za meč, imali i meč-loptu, no Pavić i njegov partner ostali su na životu do tie-breaka u kojemu su okrenuli 4:6 u 8:6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu psihološku injekciju nisu pretvorili u konačan preokret, u izjednačenom velikom tie-breaku kod 8:9 spasili su i četvrtu meč-loptu, ali peta je značila i konačan kraj za branitelje naslova.

Tako je Struff barem donekle isprao okus poraza u polufinalu pojedinačne konkurencije u kojoj je izgubio polufinale od Camerona Norrieja koji je barem malo popravio dan za britanski tenis nakon objave Andyja Murrayja o skorom završetku karijere i s pozivnicom izborio prvo ATP finale u kojemu će mu društvo raditi Amerikanac Tennys Sandgren koji je eliminirao Philippa Kohlschreibera. Lanjski senzacionalni polufinalist Australian Opena uhvatio je formu u pravo vrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP Auckland, polufinale:
Cameron Norrie (VB) - Jan-Lennard Struff (Njemačka) 7:5, 4:6, 6:3
Tennys Sandgren (SAD) - Philipp Kohlschreiber (Njemačka) 6:4, 6:2
Pavić/Marach (Hrvatska/Austrija) - McLachlan/Struff (Japan/Njemačka) 4:6, 7:6 (6), 9:11

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo