Ovo je povijest: Cilic pomeo Federera i usao u finale US Opena!

Napokon se otvorilo! Marin Cilic je na maestralan nacin izborio finale US Opena!

7.9.2014.
0:19
VOYO logo

Malotko je vjerovao da Marin Cilic moze pobijediti slavnog Rogera Federera, pogotovo u vrhunskoj formi kakvu je pokazivao posljednjih mjeseci. Uostalom, najbolji tenisac svih vremena je u tri seta pobijedio Marina i prije nekoliko tjedana u Torontu.

No, ocito je da su Marin i njegov trener Goran Ivanisevic izvukli pouke iz tog meca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin je polufinale otvorio maestralno, istom igrom kojom je u cetvrtfinalu pomeo sedmog tenisaca svijeta Tomasa Berdiha. Vec u cetvrtom gemu hrvatski je tenisac dosao do breaka, poveo 3:1 i rutinski odradio set do kraja. Zavrsilo je 6:3, a Federer je u toj prvoj dionici bio samo puki promatrac.

//www.youtube.com/embed/RKkMY1n-u_A

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez uobicajenih je pogresaka Marin nastavio i u drugom setu. Federer se nije ni snasao a vec je zaostajao 2:0. Marin se sjajnim servisima branio od mogucnosti gubitka svog pocetnog udarca i dosao do konacnih 6:4.

Federer je ozbiljno zaprijetio tek u trecem setu. Zaigrao je vidno odlucnije i puno bolje i odmah je u startu uspio napraviti prvi break u mecu. No, Cilic se, za razliku od toliko puta prije nije predao, nego je sjajnim reternima izborio break, povezao tri gema u nizu i na kraju odlicnim servisima bez imalo drame dosao do konacnih 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu ce Cilic igrati protiv Japanca Keija Nishikorija koji je s 3:1 u drugom polufinalu sokirao Novaka Dokovica.

Japanski tenisac Kei Nishikori plasirao se u finale grand slam turnira u New Yorku pobijedivsi u finalu prvoga nositelja Srbina Novaka Dokovica s Novaka Dokovica s 6-4, 1-6, 7-6 (7/4), 6-3. Nishikori je prvi azijski tenisac koji ce igrati u grand-slam finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale se igra u ponjedeljak od 23 sata po hrvatskome vremenu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo