Ovaj mladić je napravio senzaciju o kojoj se priča

26.6.2011.
21:25
VOYO logo

Tomić je najmlađi igrač koji je u dobi od 18 godina ušao u osminu finala najslavnijeg svjetskog teniskog turnira u posljednju 21 godinu.

Zadnji koji su to napravili prije njega su Goran Ivanišević i Michael Chang.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zec je tada stigao i do polufinala u kojem je izgubio od Borisa Beckera. Slavni Nijemac je bio u Wimbledonu te je ostao oduševljen.

"Prvi put gledao sam ga uživo i moram reći da dečko djeluje impresivno", pohvalio je Becker Tomića nakon njegove senzacionalne pobjede nad Soderlingom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam četiri poena od poraza u prvom kolu kvalifikacija, a sada sam u drugom tjednu Wimbledona. Vjerojatno ću u karijeri imati još dobrih rezultata, no ovo je moj prvi veliki uspjeh i ostat će mi zauvijek u sjećanju", kaže Bernard kojem su teniski uzori Federer i Ivanišević s kojim je u prijateljskim odnosima.

Stoga ne čudi previše što je Tomićev otac potkraj prošle godine pridružio njegovu timu Marija Tudora, nekadašnjeg Ivaniševićevog trenera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomić će se u borbi za četvrtfinale boriti s Belgijcem Malisseom, kojem je poslao poruku:

"Ne idem samo odigrati meč, idem pobijediti. Već sam na turniru nanizao šest pobjeda, tko zna koliko daleko mogu doći. Ovo je moj turnir".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201106240793006 arti-201106240775006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo