OTAC HRVAT, MAJKA KINESKINJA /

Svi pričaju o senzacionalnoj 23-godišnjakinji koja je zaludila svijet: 'Ne borim se protiv korijena'

Image
Foto: profimedia

Trenutno je 123. na svijetu, no nakon ovakvog uspjeha na Wimbledonu mogla bi imati streloviti uspon. Svi pričaju o senzacionalnoj tenisačici hrvatskih korijena

6.7.2024.
12:20
profimedia
VOYO logo

Debitantica na Wimbledonu, 23-godišnja Lulu Sun, svojim je teniskim podvizima zadivila mnoge. I iako je mogla ispasti još u kvalifikacijom dijelu, put na prestižnom turniru još nije završila...

Image
TKO JE ONA? /

Nova sportska senzacija hrvatskih korijena posebna je djevojka: 'She’s walking on sun-shine'

Image
TKO JE ONA? /

Nova sportska senzacija hrvatskih korijena posebna je djevojka: 'She’s walking on sun-shine'

Image

Ova 23-godišnja Novozelanđanka ima zanimljivu kulturološku pozadinu iza sebe. Rođena je u miješanom braku, otac joj je Hrvat (Radovčić), a majka Kineskinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva kojoj je to uspjelo još od 1959. godine

Rođena je u novozelandskom gradu Te Anau, ali se već s pet godina s obitelji preselila u Švicarsku iz koje, nakon završetka osnovne i srednje škole, odlazi u SAD-a.

Lulu je 2015. godine postala prva igračica u dobi od 14 godina rođena 2001. na WTA ljestvici, a sada je postala i prva žena s Novog Zelanda koja se stigla do četvrtog kola pojedinačne konkurencije u Wimbledonu još od 1959. godine kada je to uspjelo Ruie Morrison.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/f46cae98-3b80-11ef-94cf-72780b90502a/original

'Kad imate toliko kultura iza sebe, ni u jednu se ne uklapate stopostotno'

Na konferenciji za medije nakon osvojenog meča odgovarala je na pitanja na mandarinskom, engleskom i francuskom, a trenutno uči korejski te ima u planu naučiti i japanski.

"Sretna sam što imam svu tu pozadinu iza sebe. Odmalena sam vidjela svijet i upoznala ga kroz svoju obitelj", rekla je Sun pa dodala:

Image

"Kad imate toliko kultura iza sebe, ni u jednu se ne uklapate stopostotno. Ponekad, dok sam odrastala, bilo je jako teško uklopiti se u jednu određenu kulturu. Ali sada sam uzela različite dijelove različitih kultura i oni su nekako postali dio mene. Ne borim se protiv toga, ne pokušavam biti dio specifične kulture."

Osim što joj je biološki otac Hrvat, njen očuh ima englesko-njemačke korijene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je u kvalifikacijama pobijedila Gabrielu Knutson te u glavnom ždrijebu izbacila osmu nositeljicu Zheng Qinwen, Yuliju Starodubtsevu i Zhu Lin, u četvrtom ju kolu očekuje osvajačica Grand Slama Emma Raducanu.

Trenutno je 123. igračica svijeta, no nakon ovakvog uspjeha na Wimbledonu mogla bi imati streloviti uspon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo