OSTAO DVA POENA OD POBJEDE: / Hrvatski dragulj propustio veliku priliku za osminu finala

Image
Foto: AFP, MATTHEW STOCKMAN

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se uspio plasirati u 4. kolo velikog ATP turnira u Miamiju, njega je nakon dva sata i 39 minuta igre u 3.

27.3.2017.
22:19
AFP, MATTHEW STOCKMAN
VOYO logo

U dvoboju punom preokreta na kraju je kao pobjednik izašao 28-godišnji Francuz iako je propustio meč-loptu pri vodstvu 5-3. Nakon što su i Ćorić i Mannarino u svojim drugim servis-gemovima u meču spasili po break-loptu, oba igrača su izgubila svoj početni udarac kada su po treći puta servirali u susretu. Ćorić je kod rezultata 3-3 još jednom pokleknuo na svom servisu, a Francuz mu potom više nije dopustio povratak u prvi set.

Image
ČILIĆ TONE SVE DUBLJE: /

Hrvatski as ispao u drugom kolu prestižnog ATP turnira

Image
ČILIĆ TONE SVE DUBLJE: /

Hrvatski as ispao u drugom kolu prestižnog ATP turnira

Raspad u tie-breaku

Nakon gubitka prve dionice igre Ćorić se na nekoliko minuta povukao u svlačionicu gdje se uspio pribrati. U prvoj igri drugog seta izvukao je čak tri break-lopte, na prvu je Mannarino zamalo promašio, no drugu i treću je naš mladi igrač spasio odličnim udarcima. Potom je Francuz počeo sve više griješiti, a te su ga greške koštale gubitka servisa u šestoj i osmoj igri drugog seta koji je stoga pripao Ćoriću sa 6-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, takva igra je potrajala samo do trećeg gema trećeg seta, a zatim je Ćorić vlastitom neaktivnosti vratio Mannarina "u udarac", Francuz se ograničio na držanje lopte u igri, dok je Ćorić promašajima donirao suparniku break. Kod vodstva Mannarina 4-2 Ćorić je uspio spasiti 15-40, a kod 5-3 i meč-loptu Francuza da bi u trenucima kada je Mannarino servirao za meč Ćorić s nekoliko odličnih poteza uspio vratiti break za 5-5. Posebno je efektan bio bekhend u sam kut igrališta kojim je realizirao break-loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod vodstva od 6-5 Ćorić je stigao i na dva poena od pobjede povevši s 15-30 na servis Mannarina, no nije upio osigurati i meč-loptu. I kada se očekivalo da će Ćorić u tie-breaku imati zamah, dogodilo se suprotno, Mannarino je poveo sa 4-0 i praktički osigurao pobjedu. No, kod 4-1 Francuz je napravio dvostruku servis pogrešku, a kod 4-2 je poslao volej u aut i u potpunosti vratio Ćorića u igru. Ipak, Ćorić je uzvratio s dva izgubljena poena zaredom na vlastitom početnom udarcu, a Mannarino novu šansu za pobjedu nije propustio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo