Od Melbournea do Melbournea / Ondje gdje su prije 19 godina započele čuveno rivalstvo - sestre Williams u novom velikom finalu

Image

Točno 19 godina nakon što su u drugom kolu Australian Opena prvi put međusobno igrale na WTA Touru, sestre Williams zatvorit će krug i ispisati novo poglavlje čuvenog rivalstva. I to kako i dolikuje - u finalu.

26.1.2017.
16:55
VOYO logo

Velikih 27 mečeva, što su ih međusobno odigrale sestre Williams tijekom jednog od najznačajnijih sportskih rivalstava posljednjih desetljeća, dobit će novo poglavlje u subotnjem finalu Australian Opena.

Image
bez prvog finala /

Dalje od polufinala nije išlo: Serena Williams zaustavila Mirjanu Lučić-Baroni

Image
bez prvog finala /

Dalje od polufinala nije išlo: Serena Williams zaustavila Mirjanu Lučić-Baroni

Serena lakše, Venus teže do melbournškog finala. Mirjana Lučić-Baroni i Coco Vandeweghe bile su i te kako ponosne što su u polufinalu Grand Slam turnira igrale protiv znamenitih sestara, koje će se susreti u finalu prvog od četiri najveća turnira sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona je moja najteža suparnica. Nitko me nije pobijedio više puta od nje. Osjećam da, što god će se dogoditi, mi smo pobijedile. Njezin povratak na teren i igra su sjajni", kazala je Serena, godinu dana mlađa sestra.

Image
Foto: EXPA/PIXSELL

Venus i s 36 na plećima pokazuje klasu na terenu, dokazujući konkurenticama, ili onima koje to namjeravaju biti, da je njihov put do elite još podugačak. Serena je, pak, dominantna ikona ženskog tenisa, s manjim oscilacijama, tijekom niza posljednjih sezona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je moja najteža suparnica. Nitko me nije pobijedio više puta od nje. Osjećam da, što god će se dogoditi, mi smo pobijedile. Serena Williams

U međusobnom omjeru Serena vodi sa 16 pobjeda, spram 11 slavlja Venus. Posljednji put igrale su u četvrtfinalu US Opena 2015., kada je Serena pobijedila u tri seta. No, statistika ništa ne vrijedi kada na terenu zauzmu suprotne strane mreže, jer tada - pišu povijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučajnosti ili simbolike radi, čuveni wimbledonski dani iz godine 2008. nisu samo ostali u najvrijednijoj sportskoj arhivi zbog klasika Federera i Nadala, za koji nitko ničime ne može proturječiti da nije riječ o najvećem dvoboju svih vremena, već i zbog finala dan ranije, koje su odigrale upravo sestre Williams. Povijest bi se mogla ponoviti jer iz spomenutog kvarteta teniskih velikana još jedino Nadalu preostaje izboriti finale. Njegova zadnja stepenica finalnog puta vodi preko Dimitrova, u petak.

Australiran Open (ž), polufinale:
Venus Williams (13/SAD) - Coco Vandeweghe (SAD) 6:7 (1), 6:2, 6:3.
Serena Williams (2/SAD) - Mirjana Lučić-Baroni (Hrv) 6:2, 6:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale (subota, 9.30 sati po hrvatskom vremenu):
Venus Williams (13/SAD) - Serena Williams (2/SAD)

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo