Tenis po Nicku Kyrgiosu / On je Nick Jedinstveni: Kyrgios kao 21-godišnjak (!) ima više pobjeda nego poraza nad Top 3 igračima

Image
Foto: AP Images

Pobjeđuje Nadala u osmini finala Wimbledona, dok je dotični, jedan od najvećih teniskih kraljeva, 'brojao' za sada posljednji tjedan na prijestolju ATP-ove ljestvice. Ima pozitivan omjer i nad Đokovićem (2-0) i Federerom (1-0), a sa Stanom Wawrinkom je poravnat (2-2). Nick Kyrgios

16.3.2017.
18:03
AP Images
VOYO logo

Uspio je u stvarnosti ostvariti ono što je teško čak i u mislima zamisliti - pobijediti Novaka Đokovića na dva turnira uzastopce, u minimalna četiri seta. 

4-3 omjer je 21-godišnjeg Nicka Kyrgios protiv Top 3 igrača

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najprije, u četvrtfinalu Acapulca, servirajući karlovićevskih 25 asova u 12 servis gemova i jednom tie-breaku. Đoković nije imao rješenja. 

Isto je ponovio jučer u osmini finala Indian Wellsa. Samopouzdani Kyrgios je još jednom Đokovića učinio nemoćnim. "Bio je kao i uvijek vrlo agresivan, pogotovo na servisu, bilo da je riječ o prvom ili drugom servisu", istaknuo je Đoković suparničku samouvjerenost, koja se najbolje očituje u najvažnijim poenima koje je dobio u tie-breaku drugog seta kada je, kao i tijekom cijelog meča, servirao druge servise preko 200 km/h, ne čineći pretjerani broj dvostrukih pogrešaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U datom trenutku, ako ovako igra, svi igrači na Touru su u nevolji", pišu danas teniski novinari. "Sljedeća blockbuster prilika je Roger Federer, već sutra (petak, op.a)", pripremaju mnogi pera za dvoboj Kyrgiosa i još uvijek magičnog Federera četvrtfinalu usred kalifornijske pustinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeća Kyrgiosova blockbuster prilika je Roger Federer, već sutra (petak).

Kyrgiosova inspiracija protiv najboljih izašla je na vidjelo već i prije. Pobijedio je Federera u jedinom prijašnjem međusobnom meču (Madrid, 2015.). Spomenusmo wimbledonsko predstavljanje svijetu protiv Nadala. A dva najnovija zvjezdana trenutka ostvario je protiv Đokovića. I to sve dok su dotični igrači bili među tri najbolja na ATP-ovoj ljestvici. Izgubio je, doduše, triput od Murrayja na toj poziciji, ali njegov ukupan omjer protiv najboljeg terceta je pozitivan, 4-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je sve samo ne obični profesionalni tenisač. 21-godišnji genijalac buntovnog ponašanja. Nick Kyrgios.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo