ODUŠEVLJENI ČILIĆ: / 'Ovo je bila teška bitka, ali od početka turnira igram odlično i osjećam se pozitivno'

Image
Foto: AFP

Priznao je Marin Čilić nakon plasmana u finale Wimbledona da se od samog početka turnira osjeća odlično na travi All England Cluba.

14.7.2017.
18:08
AFP
VOYO logo

Čilić će se nakon trijumfa na US Openu 2014. po drugi put u karijeri boriti za naslov pobjednika na Grand Slam turniru. U petak je u polufinalu Wimbledona svladao 29-godišnjeg Amerikanca Sama Querreyja sa 6-7 (6), 6-4, 7-6 (3), 7-5 nakon dva sata i 56 minuta igre.

Image
POBJEDAAAAA! /

Veličanstveni trijumf Marina Čilića! Pogledajte poen koji je Hrvatskoj donio finale nakon 16 godina

Image
POBJEDAAAAA! /

Veličanstveni trijumf Marina Čilića! Pogledajte poen koji je Hrvatskoj donio finale nakon 16 godina

'Querrey je odlično servirao'

"I danas je sa Samom bila teška bitka. Odlično je servirao u prvom setu. Imao sam priliku, vodio 4-1 u 'tie-breaku'. Nakon prvog seta sam počeo stvarati prilike, počeo sam se osjećati bolje na reternu. Mislim da se Querrey nije stisnuo. Imao sam malo sreće kad sam vratio break u četvrtom setu", proanalizirao je kratko nakon meča Marin Čilić svoju treću wimbledonsku pobjedu nad Querreyjem, prvu u četiri seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić će u finalu igrati protiv pobjednika drugog polufinala u kojem se sastaju sedmorostruki wimbledonski pobjednik Švicarac Roger Federer i Čeh Tomaš Berdych, koji je bio finalist u All England Clubu 2010. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ekipa me stalno bodri'

"Bit će to otvoren meč. Tomaš igra odlično, a Roger ovdje igra najbolji tenis. Na ovom se terenu osjeća kao kod kuće", najavio je Čilić drugo polufinale i osvrnuo se na svoj kompletan nastup na ovogodišnjem Wimbledonu.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od početka turnira igram odlično, osjećam se pozitivno na terenu. Moja me ekipa stalno bodri. U finalu ću probati igrati najbolje što mogu i koncentrirati se na svoju igru", zaključio je Čilić koji će u nedjelju od 15 sati na središnjem terenu All England Cluba imati priliku za osvajanje drugog Grand Slam naslova u karijeri i postati prvim hrvatskim tenisačem s dva trofeja sa četiri najveća svjetska turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo