Play ponuda

NOVI UDARAC ZA LIJEPU RUSKINJU: / Zbog dopinga ostaje bez milijunskog ugovora

Image

Ruska tenisačica Marija Šarapova u ponedjeljak je navečer šokirala svjetsku javnost priznajem da je tijekom ovogodišnjeg Australian Opena pala na dopingu.

8.3.2016.
9:33
Play ponuda

Tenisačica je priznala da je bila pozitivna na zabranjenu supstancu meldonium, kojeg je prema vlastitim riječima prvi put koristila 2006. godine zbog manjka magnezija u organizmu.

Peterostruka pobjednica Grand slam turnira također je izjavila kako nije pozornije proučila novu listu zabranjenih supstanci koju je Svjetska anti-dopinška agencija (WADA) objavila u prosincu prošle godine, a na kojoj se našao i meldonmium.

Iznenadila ih vijest

I dok Ruskinji sada preostaje da pričeka kakvu će joj kaznu propisati Svjetska teniska federacija, njen dugododišnji sponzor Nike odlučio je raskinuti njihov ugovor o suradnji vrijedan 90 milijuna eura.

"Tužni smo i iznenađeni zbog vijesti o Mariji Šarapovoj. Odlučili smo prekinuti suradnju s njom dok se istraga ne završi. Nastavit ćemo pratiti situaciju", priopćili su iz Nikea.

Ne želi prekinuti karijeru

Šarapova je jasno dala do znanja da ne želi prekinuti karijeru niti se oprostiti od tenisa na ovaj način te je dala naslutiti da se u slučaju suspenzije želi vratiti tenisu nakon što ona istekne.

Ruskinja će u travnju, inače, proslaviti 29. rođendam, a bivša britanska tenisačica AnnabelCroft smatra kako će suspenzije dulja od godinu dana označiti kraj njene karijere.

"Igra konstantno napreduje i teško je zadržati se na vrhu. Nikad ne reci nikad jer je riječ o jednoj od najboljih. Jako je kompetitivna i ima čelićnu volju. Ne kažem da se ne bi mogla vratiti na vrhunsku razinu, ali tvrdim da će joj biti jako teško ako dobije dvogodišnju ili još veću suspenziju", poručila je Britanka za BBC.

S obzirom na postrožene kazne za doping Šarapova bi mogla dobiti i četiri godine suspenzije. U međuvrmenu, Svjetska teniska federacija izrekla joj je privrmenu suspenziju koja stupa na snagu 12. ožujka.

Play ponuda
Play ponuda