IMA NEKA TAJNA VEZA / 'Ovo je najljepši dar za godišnjicu braka i rođenja Nikole Tesle'; Tajna broja 369? 'Ne postoje slučajnosti, tu leži ključ svemira''

Image
Foto: Profimedia

'Wimbeldon dolazi u trenucima kada je meni u životu bitno da se vratim sa samopouzdanjem, psihički. Zaista sam zahvalan na ovom trenutku. Ovo je najljepši poklon za godišnjicu braka, kao i rođenja Nikole Tesle'

10.7.2022.
21:53
Profimedia
VOYO logo

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković nedjeljnom je pobjedom protiv Nicka Kyrgiosa u četiri seta osvojio Wimbeldon po sedmi put u karijeri i četvrti put uzastopno.

Image
JE LI ZATO BIO LUD? /

Prekrasna djevojka Nicka Kyrgiosa očarala sve u Wimbledonu: 'Uzbudila ju je prisutnost Toma Cruisea, bila je blizu i kraljevske obitelji'

Image
JE LI ZATO BIO LUD? /

Prekrasna djevojka Nicka Kyrgiosa očarala sve u Wimbledonu: 'Uzbudila ju je prisutnost Toma Cruisea, bila je blizu i kraljevske obitelji'

Jelena s kćerkicom bodrila Novaka s tribina

Osim po osvajanju Wimbledona, datum 10. srpnja zauvijek će mu ostati poseban i zbog godišnjice braka sa suprugom Jelenom koja ga je, zajedno s 5-godišnjom kćerkicom, bodrila s tribina. Novak se s Jelenom vjenčao 2014. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković je to istaknuo odmah nakon meča, a na konferenciji za medije otišao je korak dalje i spomenuo Nikolu Teslu.

"Wimbeldon dolazi u trenucima kada je meni u životu bitno da se vratim sa samopouzdanjem, psihički. Zaista sam zahvalan na ovom trenutku. Ovo je najljepši poklon za godišnjicu braka, kao i rođenja Nikole Tesle."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobijedio na dan rođenja Nikole Tesle

Na kraju presice Đoković je poručio: "Volim vas Srbijo, volim vas.", prenosi RTS.

Poslije osvajanja četvrte zaredom i ukupno sedme titule u Wimbeldonu, Novak Đoković je, naravno, bio u centru pažnje, a razgovarao je kratko i s članovima kraljevske porodice, točnije s Kate Middleton, kao i s legendarnim Rodom Leverom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Nikola Tesla rođen je na današnji dan 1856. godine u Smiljanu, a Đoković ga je više puta kroz karijeru citirao i nazivao "vodičem kroz život". Nole se jako divi Tesli i slijedi njegovu posebnu filozofiju. Uoči Roland Garrosa u svibnju mjesecu, Nole je francuskim novinarima objašnjavao tajnu broja 369.

'Veliki sam ljubitelj Nikole Tesle'

"Veliki sam ljubitelj Nikole Tesle, on je rekao da se otkrivaju neke tajne svemira kada se razumije tajna broja 369, nisam kompetentan, ali me to zanima itekako. Pratili su me brojevi tokom karijere, neke stvari bilježim, naizgled slučajnosti, ali ne postoje slučajnosti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Nikola Tesla je imao veliku opsesiju brojevima 3,6 i 9. Tvrdio je svojedobno je da su oni jako važni i da su ključ svemira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključ svemira

"Ako biste znali veličanstvenost trojke, šestice i devetke, imali biste ključ svemira, univerzuma", svojevremeno je govorio Nikola Tesla.

Mnogi znanstvenici poslije Tesle pokušavali su razotkriti njeno značenje, tražeći smisao u matematici, fizici, svakodnevnom životu, ali nitko nije imao uspjeha. Neke navodne priče tvrde da je Nikola uvijek volio odsjesti u sobi u hotelu čiji je broj bio djeljiv sa tri, a na kraju je i preminuo u sobi br. 3327 u jednom od hotela u New Yorku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo