ZAGRMIO IZ PARIZA / Novak Đoković furiozno krenuo u obranu naslova. Nakon toga je otkrio surovu stvarnost: 'Ovo nije pošteno, izgubit ću 4000 bodova'

Image
Foto: Profimedia

Novak Đoković furiozno krenuo u obranu naslova Roland Garrosa: 'Ovo nije pošteno, izgubit ću 4000 bodova'

24.5.2022.
7:15
Profimedia
VOYO logo

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković jučer je furiozno krenuo u obranu titule na Roland Garrosu. U 1. kolu je pomeo Japanca Yoshihita Nishioku 6-3, 6-1, 6-0. Nole je u nedjelju proslavio 35. rođendan, stoga je za njega ovo bila rođendanska pobjeda.

'Mi igrači se moramo ujediniti'

ATP broj jedan na konferenciji za medije nakon pobjede govorio je i o gorućem problemu svjetskog tenisa, o odluci ATP-a da se na nadolazećem Wimbledonu ne boduju pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jučer sam pričao sa predsjednikom ATP-a i rekao je da i dalje pokušavaju razgovarati. Dobro je da je ATP kao asocijacija koja predstavlja igrače, iako imamo i PTPA, pokrenuo to. Suština je da se mi igrači ujedinimo, pogotovo igrači. Nešto mi govori da nije baš svaki igrač podržao ovo, čuo sam da postoji preko 30 igrača možda i više koji su se okupili u 48 sati i koji planiraju nešto u komunikaciji sa ATP-om", izjavio je Nole i dodao:

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia
Image
NEVJEROJATNO /

Katastrofa za Novaka Đokovića. Ovom se nije nadao, kao da se sve urotilo protiv njega

Image
NEVJEROJATNO /

Katastrofa za Novaka Đokovića. Ovom se nije nadao, kao da se sve urotilo protiv njega

'Sistem nije u korist igrača'

"Ima puno igrača kojima se ova odluka nije svidjela. Uvijek se nekako možeš vaditi na strukturu i sistem kako je tih 10 igrača u savjetu igrača izabrano da predstavlja prava i interes igrača, svih igrača stotinu igrača u različitim konkurencijama. Uvijek će igrač iz savjeta da se nekako opravda jer će reći: Vi ste me izabrali, nemojte se žaliti što odlučujem kako ja mislim. To vam je politika i sistem čiji sam dio bio dugi niz godina, bio sam predsjednik savjeta pet, šest godina, 10 godina sam bio u različitim periodima sa različitim igračima i točno znam kako funkcionira sistem. Meni ovaj sistem nije u korist igrača zato je i osnovan PTPA, trenutno je jedina koja je samo za igrače i igračice. Vremenom će organizacija jačati, iako nas sada nitko ne prepoznaje, ne daje nam kredibilitet i ne želi nas u eko sistemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše pogođen

Novak Đoković najviše je pogođen odlukom i sukobom na relaciji Wimbledon - ATP, ali i time što je već itekako zakinut za bodove, odnosno uopće i mogućnost da brani Grand Slam naslove...

"Na osobnom nivou, naravno, izgubit ću 4.000 bodova ove godine bez prilike da ih branim – Australian open i Wimbledon. Individualno negativno to utječe na mene", istaknuo je Novak Đoković, prenose strani mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pratite Roland Garros na Eurosportu u sklopu PLAY Premiuma!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo