ŠPANJOLAC SLAVI /

Alcaraz drugu godinu zaredom u finalu Wimbledona bolji od Đokovića: Posao završio u tri seta

Image
Foto: Profimedia

Tijek meča finala Wimbledona između Carlosa Alcaraza i Novaka Đokovića mogli ste pratiti na portalu Net.hr.

14.7.2024.
16:22
Profimedia
VOYO logo

Carlos Alcaraz - Novak Đoković

6-2, 6-2, 7-6

Španjolac Carlos Alcaraz drugu godinu u finalu Wimbledona pobijedio je Srbin Novaka Đokovića. Ovog puta sa 6-2, 6-2, 7-6

Image
PRVI U KARIJERI /

Iznenađenje u Wimbledonu: Nakon tri seta u finalu 32. tenisačica svijeta osvojila naslov

Image
PRVI U KARIJERI /

Iznenađenje u Wimbledonu: Nakon tri seta u finalu 32. tenisačica svijeta osvojila naslov

Alcaraz je puno bolje otvorio meč i odmah na početku oduzeo servis Đokoviću za 1-0, da bi novi break napravio u petom gemu za vodstvo 4-1. Već u sljedećem gemu imao je srpski tenisač break loptu, no nije ju iskoristio. Na kraju je set otišao na stranu Španjolca sa 6-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I drugi set bolje je otvorio Španjolac koji je napravio oduzeo servis Novaku iskoristivši prvu break loptu kod 40-15 u prvom gemu. Novi break napravio je u sedmom gemu, nakon čega je mirno završio set sa 6-2.

U trećem gemu trećeg seta Alcaraz nije iskoristio čak četiri break lopte, dok je Đoković imao priliku da oduzme servis Španjolcu imao u šestom gemu, ali nije iskoristio break loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alcaraz je do nove prilike za oduzimanje servisa stigao u devetom gemu kada je iskoristio drugu break loptu. Potom je servirao za meč, imao 40-0, odnosno tri meč lopte, no Novak je nanizao pet poena i vratio se u meč. Na kraju je odlučivao tie break gdje je kod 6-4 Španjolac iskoristio prvu meč loptu u 13. igri i obranio naslov u Wimbledonu.

Najava

Alcarazu četvrto finale na GS-u, Đokoviću 37.

Za 21-godišnjeg Alcaraza ovo je četvrto finale na Grand Slam turnirima, a u dosadašnja tri je izašao kao pobjednik: na US Openu 2022., u Wimbledonu 2023. i u Roland Garrosu ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 37-godišnjeg Đokovića nastup u finalu je deseti meč za trofej u All England Clubu, koji je osvajao sedam puta i njegova nova prilika da se domogne apsolutnog rekorda od 25 pojedinačnih Grand Slam naslova. Đoković u finalima na Grand Slam turnirima ima učinak od 24 pobjede i 12 poraza. Posljednji poraz mu je nanio upravo Alcaraz u prošlogodišnjem wimbledonskom finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo