NOKAUT OLIMPIJSKIH IGARA: / Martina Hingis razbila glavu Čehinji i poslala ju u bolnicu i kući bez medalje

Image

Samo jedan poen od plasmana u finale turnira parova tenisačica na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru dijelio je Hlavačkovu i Hradecku, no Čehinje su u konačnici ostale bez medalje ikakvog sjaja.

14.8.2016.
15:44
VOYO logo

Budne su Andrea Hlavačkova i Lucie Hradecka bile još u pet ujutro, samo devet sati pred početak ogleda za broncu kojeg će kasnije izgubiti od sunarodnjakinja Šafarove i Strycove. Razlog je ružan, pa i ako je bio slučajan. Hlavačkova je, naime, sjedila pet sati u bolnici u koju ju je razbijene glave poslala švicarska tenisačica Martina Hingis zakucavši joj lopticu u glavu. Dogodilo se to na meč-loptu čeških tenisačica koje su od švicarske kombinacije Hingis/Bacsinszky u konačnici izgubile 7-5, 6-7(3), 2-6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hlavačkova je u bolnici provela pet sati na pretragama i nedugo pred početak meča za broncu bila '90 posto sigurna da neće igrati' zbog frakture dijela lubanje oko lijevog oka. Smogla je snage i oblijepljene glave i natečenog lijevog oka izašla na teren. Ograničeno vidno polje zadavalo joj je veće probleme od same boli, a strah od rastezanja mišića lica pri ispuštanju zvuka kod udaraca dodatno ju je sputao u nastojanju da lopticu udara na uobičajen način.

"Nisam mogla jako servirati niti jako udarati lopticu. Bilo me strah da ne ozlijedim oko", kazala je Hlavačkova koja nije zamjerala Hingis na udarcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Takve se stvari događaju", pomirljivo je kazala shvaćajući i sama da je takvo što dopustivo i ne tako neuobičajeno na turnirima parova.

A onda je pogledala snimku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona je jedna od najboljih svih vremena. Zna udariti lopticu. Kada sam pogledala što se dogodilo, vidjela sam da je oko mene bilo dovoljno prostora i, moram priznati, mogla je tu lopticu poslati ondje. Osim toga, više ju je brinula da ja ne dobijem medicinski time-out nego što se brinula za moje oko", zaključila je razočarana Čehinja koja je s Hradeckom branila srebro osvojeno u Londonu prije četiri godine

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo