NIJE MOGLO TEŽE: / Borna Ćorić se spašavao protiv 667. tenisača svijeta

Image

Hrvatski tenisač Borna Ćorić spriječio je senzaciju na turniru u marokanskom Marrakechu, gdje je u srijedu preokretom u trećem setu stigao do pobjede 6-2, 3-6, 7-6 (5) nad 667.

12.4.2017.
20:28
VOYO logo

El Amrani se u prvom setu nije mogao nositi sa sigurnim Ćorićem. Hrvatski tenisač je dvaput slomio njegov servis i činilo se da Bornu ništa ne može zaustaviti na putu prema uvjerljivoj pobjedi protiv Marokanca. No, uslijedio je potpuno neočekivani preokret.

Ćorić je prvi put u meču izgubio servis na početku drugog seta (0-2), ali je odmah vratio izgubljeno. Međutim, 28-godišnji Marokanac je novim 'breakom' za 4-2 stekao odlučujuću prednost i izborio treći set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski tenisač više nije pronalazio način kako zaprijetiti servisu El Amranija pa je Marokančev 'break' za vodstvo 3-2 u trećem setu bio poput zvona za uzbunu. Domaći tenisač je držao prednost sve do desetog gema u kojem je servirao za senzacionalnu pobjedu. Međutim, do meč-lopte nije stigao. Nizom od devet uzastopnih poena 20-godišnji Zagrepčanin je od 4-5 i 30-30, došao do tri vezane meč-lopte kad je El Amrani servirao za 'tie-break' odlučujućeg seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić je odlučio čekati na pogrešku suparnika, ali je nije dočekao pa je odluka o prvom četvrtfinalisti ovogodišnjeg izdanja ATP turnira u Marrakechu ostavljena za 'tie-break'. U njemu je Ćorić dvaput imao prednost 'mini-breaka' (2-1, 4-2). Prvu je ispustio dvostrukom pogreškom, a na drugu se nije uspio obraniti od Marokančeva napada. Ipak, El Amranijev promašeni forhend kod 5-4 za Ćorića našem je tenisaču donio dvije nove meč-lopte. Prvu je El Amrani spasio sa servisom, ali kod 6-5 je Ćorić uspio dobrim napadom natjerati suparnika na pogrešku te nakon dva sata i 41 minute borbe iskoristio petu meč-loptu za pobjedu.

Ćorić će u petak u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja 2. nositelja, Španjolca Alberta Ramosa Vinolasa i srbijanskog tenisača Lasla Djerea. Za 20-godišnjeg Zagrepčanina će to biti prvi nastup u četvrtfinalu nakon kolovoza prošle godine, kad je zbog ozljede koljena bio prisiljen predati četvrtfinalni dvoboj Marinu Čiliću na turniru Masters 1000 serije u Cincinnatiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo