NEVJEROJATNA PRIČA ĆORIĆEVOG PROTIVNIKA: / Kanađanin sanjao napadača s nožem, skočio s trećeg kata i skoro ostao bez noge

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Čudesni oporavak nakon bizarne ozlijede kanadskog broja 2

1.2.2018.
19:38
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Peter Polansky (29) otvorit će sutra s Bornom Ćorićem dvoboj Hrvatske i Kanade u 1. kolu Svjetske skupine Davis Cupa u Osijeku, a Kanađanin je trenutačno 141. igrač svijeta, ali priča kako je došao do uspjeha u tenisu nakon tragedije koja ga je zadesila prije desetak godina je nevjerojatna.

HRVATSKA BEZ ČILIĆA PROTIV KANADE! Krajan odmara najboljeg hrvatskog tenisača: ‘Nije spreman i bilo bi ga riskantno staviti’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polansky je kao 18-godišnjak doživio tešku nesreću u Meksiku, a koja je mogla završiti mnogo pogubnije. Tada mladić, koji se krenuo probijati u svijet tenisa, doletio je u Meksiko kao zamjena u kanadskoj Davis Cup reprezentaciji.

Bio je u strahu za vlastiti život

Nakon treninga i večere, vratio se u hotel, gledao je televiziju i zaspao u sobi na trećem katu. Kada je ponovno shvatio gdje se zapravo nalazi - ležao je u krvi na travnjaku u hotelskom dvorištu pokraj grma na kojeg je pao. Kanađanin je, prema vlastitim riječima u strahu za život, zbog straha kako se u njegovoj sobi nalazi čovjek s nožem koji je krenuo prema njemu, razbio prozor i pao s trećeg kata hotela na grm u dvorištu koji mu je ublažio pad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjećam se da sam razbijao prozor, shvatio sam da sam ga razbio i sljedeća stvar koje se sjećam da sam bio na zemlji", rekao je Polansky koji je nesreću opisao kao kombinaciju noćne more i mjesečarenja. Kao mali, kada je imao devet godina, nekoliko je puta mjesečario, ali nikada s neugodnim posljedicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doktori su razgovarali i o amputaciji

Kada je razbijao prozor, razrezao je lijevu nogu oko lista, staklo je bilo djelomično oštetilo arteriju, nastradali su i živci te je jako krvario zbog čega je postojala bojazan kako će ostati i bez noge. Pet sati je trajala operacija, a kod pada s trećeg kata, što je nevjerojatno, nije slomio nijednu kost i nisu postojali znakovi unutarnjeg krvarenja.

U bolnici, Polansky je za NY Times rekao kako je doktorima trebalo čak 62 sata da odluče hoće li ga operirati. Također, diskutirali su o amputaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva mjeseca poslije operacije proveo je u kolicima, ali se oporavio brže od očekivanog. Već trećeg mjeseca oporavka bio je na teniskim terenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi me više ne ispituju previše o nesreći, to je dobra stvar. Želim da me se pamti po tenisu", kazao je Polansky svojedobno za NY Times.

Put povratka bio je težak, ali preko Futuresa i Challengera gdje je ostvarivao najbolje uspjehe dogurao je i do 115 mjesta u karijeri u 2017. godini što mu je najbolji plasman karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo