NEVJEROJATAN PORAZ MARINA ČILIĆA: / Prije par godina najavljivao je pohod na broj jedan, a sada ovako gubi mečeve

Image
Foto: Profimedia

Nakon finala Wimbledona 2017. najavio je da je spreman za sam vrh, ali je on od tamo dalje nego ikada te je 36. na ATP ljestvici

25.2.2020.
14:11
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski tenisač MarinČilić nije se uspio plasirati u 2. kolo ATP turnira u Dubaiju, uspješniji od njega je u susretu 1. kola bio Francuz Benoit Paire sa 2-6, 7-5, 7-6 (2) za dva sata sat i 32 minute igre.

Image
TEŽAK UDARAC ZA HRVATSKU: /

Izbornik objavio popis, naš prvi reket propušta ključni susret Davis Cupa

Image
TEŽAK UDARAC ZA HRVATSKU: /

Izbornik objavio popis, naš prvi reket propušta ključni susret Davis Cupa

Bio je ovo sedmi međusobni susret Čilića i Pairea i druga pobjeda francuskog igrača. Ove godine su se Čilić i Paire već jednom susreli, u 2. kolu Australian Opena, i tada je pobjednika odlučivao "tie-break" posljednjeg seta, a on je otišao na stranu Čilića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Pairea Čilić je bio na pragu pobjede, imao je četiri meč-lopte, po dvije u drugom i trećem setu, ali nije znao okončati dvoboj protiv ćudljivog Francuza.

Četiri break lopte

U svoja prva dva servis gema Čilić je bio suočen s četiri "break-lopte", no Paire nije bio dovoljno strpljiv u tim trenucima te nije uspio oduzeti servis našem igraču. S druge strane, Čilić je zahvaljujući Paireovim pogreškama ostvario "break" pa je nakon prva tri gema imao prednost od 3-0. Kod vodstva Čilića od 5-2 Paire je stigao do 40-0 na svom početnom udarcu, ali niti to mu nije bilo dovoljno za osvajanje gema već je Čilić nizom dobrih poteza uspio okončati prvu dionicu susreta u svoju korist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi je set protekao u brojnim preokretima. Čilić je pokleknuo na svom servisu već u prvoj igri drugog seta, a kod zaostatka 1-3 bio je suočen s još jednom "break-loptom" suparnika. Nakon što se uspio izvući iz te situacije i smanjiti na 2-3 Čilić je vratio "break" zaostatka zahvaljujući dvostrukoj pogrešci Pairea i svom odličnom "passingu".

Loše razdoblje igre za Pairea nastavilo se i u sljedeće dvije igre te je Čilić novim "breakom" do kojega je stigao devetom dvostrukom servis pogreškom suparnika poveo sa 5-3 i servisa za meč. Paire je tada slomio i reket te dobio kazneni poen, a Čilić je potom stigao i 40-15 odnosno dvije vezane meč-lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvostruka pogreška

No, umjesto da mirno završi dvoboj Čilić je dvostrukom servis pogreškom vratio Francuza u igru, a ovaj je to iskoristio i nadoknadio "break" zaostatka. Kod 5-5 Čilić je s još nekoliko pogrešaka i po treći put izgubio gem na svoj servis što je Paire iskoristio i sa 7-5 poravnao rezultat.

Treći set počeo je dobro za Čilića koji je poveo sa 2-0, ali nije dugo zadržao "break" prednosti. Dvostrukom servis pogreškom vratio je Pairea u igru već u sljedećem gemu. Pri rezultatu 2-2 Čilić je spasio novu "break-loptu" suparnika, a odličnim je forhendom otklonio opasnost gubljenja servisa i kod rezultata 5-5. U 12. igri trećeg seta Čilić je nakon nekoliko loših Paireovim poteza stigao do nove meč-lopte, no tada je Francuz pogodio as, a loptica se tek nekoliko milimetara držala linije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očajan servis

Uslijedila je nova pogreška Pairea i četvrta meč-lopta za Čilića, ali Francuz je i u tom poenu pogodio as. U odlučujućoj igri frustrirani Čilić je napravio niz pogrešaka te je Paire poveo sa 6-1 osiguravši pet vezanih meč-lopti od kojih je iskoristio drugu zahvaljujući 12. dvostrukoj servis pogreški našeg predstavnika.

Čilić će kasnije u utorak nastupiti u konkurenciji parova u kojoj igra s prvim igračem svijeta Srbinom NovakomĐokovićem, a suparnici će im biti osvajači Australian Opena Amerikanac Rajeev Ram i Britanac Joe Salisbury.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo