NEVIĐENA GLUPOST: / Poslao suca u bolnicu i zaradio diskvalifikaciju u odlučujućem meču za četvrtfinale Davis Cupa

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Kanadska nadolazeća teniska zvijezda Denis Shapovalov (17) je zbog svog glupog i nepromišljenog poteza zaradila diskvalifikaciju u meču 1.

6.2.2017.
10:38
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Naime, Shapovalov je protiv Kylea Edmunda igrao pet i odlučujući meč za ulazak u četvrtfinale Davis Cupa. Edmund je imao 2-0 (6-3, 6-4) u setovima i 3-1 u trećem setu, kad je Kanađanin ljut zbog loše igre u jednom trenutku svom snagom napucao lopticu, koja je svom silinom u glavu pogodila glavnog suca Arnauda Gabasa.

POZNATO ŠEST ČETVRTFINALISTA: Belgijci po prvi put dobili Njemačku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac je prebačen u bolnicu nakon što mu se mladi i temperamentni Kanađanin ispričao, a zbog uistinu glupog poteza Shapovalova, Kanada je pred vlastitim navijačima ispala iz Davis Cupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponekad te emocije uzmu i onda naučiš lekciju na teži način. Wimbledonski juniorski prvak, očito iziritiran igrom svog iskusnijeg protivnika, svom je snagom napucao lopticu ravno u lice glavnog suca Arnauda Gabasa. Rezultat toga je njegova diskvalifikacija i prolaz Velike Britanije u četvrtfinale natjecanja", piše Tennis.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek postoji lekcija koju čovjek nauči, bez obzira radilo se o dobrim ili lošim trenucima. Ako se Denis Shapovalov želi natjecati na najvišoj teniskoj razini, onda mora biti mirniji i hladnije glave. Moraš se znati naučiti kontrolirati", kazao je izbornik kanadske Davis cup reprezentacije Martin Laurendeau.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedi spomenuti kako je u petak Daniel Evans doveo Veliku Britaniju u vodstvo pobjedom nad Shapovalovim od 6-3, 6-3, 6-4, ali je onda Vasek Pospisil izjednačio svladavši Kylea Edmunda sa 6-4, 6-1, 7-6 (7/3).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu su Britanci poveli nakon što je njihov par Dominic Inglot/Jamie Murray pobijedio kanadsku kombinaciju Daniel Nestor/Vasek Pospisil sa 7-6 (7/1), 6-7 (3/7), 7-6 (7/3), 6-3. U nedjelju Pospisil opet izjednačuje pobjedom nad Evansom 7-6 (7/3), 6-3, 3-6, 7-6 (7/5).

U četvrtfinalu će Velika Britanija igrati protiv Francuske koja je eliminirala Japan (4-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo