NEOČEKIVANI POTEZ NOVAKA ĐOKOVIĆA: / Najbolji tenisač na svijetu iznenada stigao u Sarajevo

Image
Foto: Profimedia

Đoković je trebao 5. srpnja posjetiti Sarajevo i u sklopu svog Adria Toura odigrati meč s tamošnjim tenisačem Damirom Džumhurom

13.7.2020.
12:52
Profimedia
VOYO logo

Prvi svjetski reket NovakĐoković sletio je u ponedjeljak u glasni grad Bosne i Hercegovine. Kako javlja Radiosarajevo.ba, stigao je u društvu majke i oca.

Image
ĐOKOVIĆ SE VRAĆA I ZAIGRAT ĆE NA JOŠ JEDNOM TURNIRU U SUSJEDNOJ NAM ZEMLJI? /

'Nole ima veliku želju, bit će to spektakl'

Image
ĐOKOVIĆ SE VRAĆA I ZAIGRAT ĆE NA JOŠ JEDNOM TURNIRU U SUSJEDNOJ NAM ZEMLJI? /

'Nole ima veliku želju, bit će to spektakl'

“Stigli su jutros čarter letom. Posjeta nije najavljena i kratko je boravio na aerodromu. Ubrzo su ga napustili i ne znamo u kojem su smjeru otišli”, rekao je neimenovani izvor za Radiosarajevo.ba, dok SportSport.ba otkriva da se Đoković iz zračne luke uputio prema Trebeviću gdje će odsjesti u jednom hotelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što je poznato, Đoković je trebao 5. srpnja posjetiti Sarajevo i u sklopu svog Adria Toura odigrati meč s tamošnjim tenisačem Damirom Džumhurom, no to je odgođeno nakon pojave koronavirusa na Adria Touru u Zadru. I sam je Đoković nakon toga bio pozitivan, ali je u međuvremenu prebolio COVID-19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Planira posjetiti par lokacija'

“Jučer sam doznao da Đoković u ponedjeljak stiže u posjetu BiH. Ima u planu obići nekoliko lokacija, pa i susresti se s mojim sinom, ali Damir je otišao na odmor u Neum. Ako Đoković ostane u Sarajevu i BiH nekoliko dana, vjerujem da će do susreta dva sportska prijatelja sigurno doći", kazao je otac bosanskog tenisača, Nerfid Džumhur, za Radiosarajevo.ba.

“Ukoliko dođe do otkazivanja US Opena i cijele američke turneje, taj meč bismo možda mogli odigrati i ove godine. Ja želim nastupati i igrati i nadam se da ćemo prigodu koja bi se eventulano ukazala zbog otkazivanja serije turnira iskoristiti za jedan takav ekshibicijski turnir. Godinama planiramo Đokovićev dolazak u Sarajevo, Nole ima veliku želju i siguran sam da bi to bio spektakularni događaj”, poručio je pak prije nekoliko dana Damir Džumhur i dodao kako bi za njega osobno bila ogromna stvar da u rodnome gradu ugosti najboljega tenisača svijeta i jednoga od najboljih sportaša na planeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdio je kako je već predložio Đokoviću da se taj meč odigra na terenima centra Koševo za koje je posebno emotivno vezan, jer je tu zapravo i započeo tenisku karijeru.

U zadnjih nekoliko godina najbolji bosanskoercegovački tenisač, inače, živi i trenira u Beogradu gdje, kada god se ukaže prigoda, trenira i s Novakom Đokovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo