NE PIŠE MU SE DOBRO: / Novak Đoković bi mogao biti kažnjen zbog fizičkog kontakta sa sucem

Image
Foto: AFP, TIZIANA FABI
18.5.2016.
12:18
AFP, TIZIANA FABI
VOYO logo

Naime, Đoković je u prvom setu pri rezultatu 4-2 (40-30) na svom servisu oštro prosvjedovao kod glavnog suca koji je dosudio poen za slavnog Španjolca jer je tvrdio da je loptica izašla u aut. Bernardes je sišao sa svog sudačkog stolca, došao do spornog mjesta i prilikom rasprave sa Đokovićem dodirnuo postojeći trag na zemljanoj površini. Prvi reket svijeta je tad, da sudac ne ošteti zemljani trag, reagirao na način da je sucu odgurnuo ruku i na taj način mu poslao poruku da to ne radi. Sad bi Đoković mogao zbog toga biti kažnjen jer su pravila ATP-a jasna i stroga:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodi se velika polemika

"Igrači ne smiju imati nikakav fizički kontakt sa bilo kojim službenim licem, protivnikom ili navijačem. Kršenje ovog pravila kažnjava se novčano do 10.000 američkih dolara za svaki prekršaj pojedinačno", piše u pravilima ATP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sad se vodi velika polemika. Treba li kazniti Đokovića? Jasno je da Nole nije imao nikakvu zlu namjeru, nego je čisto htio zaštiti i sačuvati trag na zemlji koji je išao u prilog njegovoj tvrdnji, a koja se i potvrdila. Da je loptica zaista bila u autu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo