JAVILA NAM SE NAJBOLJA MLADA TENISAČICA EUROPE: / 'Ozbiljan rad se isplati. Za mene je Dražen Petrović jedini uzor'

Image
Foto: HTS

Trener Blažević otkrio nam je i planove za budućnost, ali nije se zalijetao s megalomanskim predviđanjima za Petrinu karijeru

9.12.2019.
8:52
HTS
VOYO logo

Hrvatska tenisačica PetraMarčinko proglašena je na svoj 14. rođendan najboljom europskom tenisačicom do 14 godina u ovoj sezoni TE Junoir Toura. Riječ je o nagradi koju dodjeljuje Tennis Europe, a kojom se lani okitila još jedna hrvatska tenisačica. AntonijaRužić tada je bila proglašena najboljom europskom tenisačicom do 16 godina.

Priznanje dolazi u prave ruke s obzirom na to da Petra doista iza sebe ima fantastičnu sezonu na TE Junior Touru – igrala je osam finala, osvojila četiri pojedinačna naslova (posebno se ističu oni 1. ranga u Folignu i Parizu) i jedan naslov u konkurenciji parova. U Reggio Calabriji stigla je do naslova na TE Junior Mastersu u uzrastu do 14 godina. Ukupno je na Junior Touru u 2019. ostvarila 53 pobjede uz 12 poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HRVATSKA SLUŽBENO IMA NAJBOLJU MLADU TENISAČICU U EUROPI: /

Petra Marčinko pokorila konkurenciju: 'Želim osvojiti Grand Slam'

Image
HRVATSKA SLUŽBENO IMA NAJBOLJU MLADU TENISAČICU U EUROPI: /

Petra Marčinko pokorila konkurenciju: 'Želim osvojiti Grand Slam'

'Ozbiljan rad se isplati'

Ova rođena Zagrepčanka počela se baviti tenisom u dobi od šest godina, a do devete je već bila nacionalna prvakinja uzrasta do deset godina. Ove godine osvojila je tri turnira u uzrastu do 14 i dva u uzrastu do 16 godina, a porazgovarali smo s njom o prvim dojmovima nakon osvajanja nagrade.

"Jako sam ponosna na to što sam proglašena najboljom igračicom Europe do 14 godina. To je pokazatelj da se ozbiljan rad isplati", rekla je Petra u razgovoru za Net.hr te objasnila kako je uopće počela trenirati baš tenis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na tenis me je odveo moj otac i to je prvi sport koji sam počela trenirati. Jako sam ga zavoljela i tu sam ostala do danas", rekla je 14-godišnja tenisačica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dražen kao uzor

Iako je već sad dosta uspješna tenisačica, uzor joj je najbolji hrvatski košarkaš svih vremena.

"Jako cijenim sve tenisače i tenisačice i volim gledati tenis, ali sportski uzor mi dolazi iz drugog sporta, košarke. To je Dražen Petrović. Dobila sam za poklon knjigu o njemu i oduševio me njegov pristup sportu, ljubav prema tom sportu te odlučnost i požrtvovnost koja ga je dovela do cilja", rekla je Marčinko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slobodnog vremena nema previše uz sve obaveze oko tenisa i škole, ali ga se uvijek nađe. Kako je rekla, najviše ga voli provoditi u igri sa svojom sestrom Anom.

'Ima preduvjete postati svjetska igračica'

Povodom osvajanja nagrade razgovarali smo s njenim trenerom Igorom Blaževićem koji je objasnio kako je trenirati djevojku na kojoj je nakon ovakvih ostvarenja ipak pritisak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osim što si trener, na terenu moraš biti i pedagog, i psiholog, i prijatelj, i autoritet, i tek tada je lakše raditi s Petrom. Ona je veliki radnik, i radi svaki trening skoro maksimalno, tako da mi dosta olakšava posao. Od prvog dana smo kliknuli, i vjerojatnost za dobre rezultate je bila dosta velika, što se trenutno i pokazuje. Nadam se da ćemo tim pozitivnim smjerom i nastaviti", rekao je Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Blažević otkrio nam je i planove za budućnost, ali nije se zalijetao s megalomanskim predviđanjima za Petrinu karijeru.

"Planovi su nastaviti raditi predano i odgovorno, što je može dovesti visoko. Koliko visoko, vrijeme će pokazati. Definitivno, ima preduvjete postati svjetska igračica. Hoće li postati jedna od najboljih hrvatskih tenisačica, teško i rano je reći. Nadam se, da hoće", zaključio je Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo