KRASNA GESTA JAPANSKE TENISAČICE / Naomi Osaka donira novac Haitiju, dat će im svu zaradu iz Cincinnatija: 'Boli me kad vidim što je sve uništeno'

Image
Foto: Profimedia

Otac japanske tenisačice potječe iz Haitija

15.8.2021.
15:41
Profimedia
VOYO logo

Druga tenisačica svijeta 23-godišnja Japanka Naomi Osaka odlučila je donirati sav novac koji će zaraditi sljedećeg tjedna nastupom na WTA 1000 turniru u Cincinnatiju, a uplatit će ga za pomoć potresom pogođenom Haitiju, karipskoj otočnoj državi iz koje potječe njen otac.

Image
SLAVNA JAPANKA UPALILA OLIMPIJSKI PLAMEN /

Ovako su i službeno počele najneobičnije Igre u povijesti

Image
SLAVNA JAPANKA UPALILA OLIMPIJSKI PLAMEN /

Ovako su i službeno počele najneobičnije Igre u povijesti

Dvostruka pobjednica US Opena (2018. i 2020.) i Australian Opena (2019. i 2021.), koja je prošlog mjeseca upalila olimpijski plamen na Igrama u Tokiju, poznata je po svom aktivizmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prirodna katastrofa

Tako je sada osjetila potrebu pomoći zemlji koju je posljednjih godina pogodilo nekoliko prirodnih katastrofa, a u subotnje potresu magnitude 7,2 stupnja poginule su najmanje 304 osobe, dok ih je više stotina ozlijeđenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Doista me boli kad vidim sve što je uništeno na Haitiju i čini mi se da doista nemamo sreće", napisala je Osaka na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sav novac zarađen na sljedećem turniru dat ću kao pomoć Haitiju. Znam da je krv naših predaka snažna, opet ćemo ustati", dodala je tenisačica koja je odlučila igrati za državu iz koje dolazi njena majka.

Slaba sezona

Osaka je u Cincinnatiju postavljena za drugu nositeljicu te je slobodna u prvom kolu, dok će u drugom igrati protiv pobjednice dvoboja Amerikanke Coco Gauff i igračice iz kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je na početku 2021. po drugi put u karijeri osvojila Australian Open, nastavak sezone nije donio previše radosti 23-godišnjoj japanskoj tenisačici. Na Roland Garrosu je nakon pobjede u prvom kolu odustala od nastupa, jer nije željela dolaziti na konferencije za medije nakon mečeva navodeći kao razlog nepodnošljivi psihološki pritisak koji joj to stvara. Potom je iz istog razloga odustala od nastupa na Wimbledonu.

Posljednje mečeve odigrala je na olimpijskom turniru u Tokiju, gdje ju je u osmini finala eliminirala Čehinja Marketa Vondroušova.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo