MEDVEDEV SE OČITOVAO / Najbolji tenisač svijeta pojasnio zašto je maknuo rusku zastavu s profila na društvenim mrežama: 'To je bio jedini način'

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Medvedevu nitko nije zabranio držati rusku zastavu na svojim profilima na društvenim mrežama

7.3.2022.
13:01
Profimedia
VOYO logo

Najbolji tenisač svijeta, Rus, Daniil Medvedev, prije nekoliko je dana uklonio rusku zastavu sa svojih profila na društvenim mrežama i izazvao je žestoke reakcije kod domaće publike. Razlog uklanjanja zastave bila je agresija Rusije nad Ukrajinom i sankcije koje su uslijedile, odnosno, činjenica da se sportaši više ne smiju natjecati pod ruskom zastavom.

Rusija je izbačena iz gotovo svih sportskih natjecanja, a u većini sportova imaju i zabranu nastupa. No, u tenisu nemaju, odnosno, smiju se natjecati, ali ne pod svojom zastavom biti s obilježjima svoje zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Medvedevu nitko nije zabranio držati rusku zastavu na svojim profilima na društvenim mrežama, ali ju je sam odlučio maknuti i zbog toga su Rusi tražili objašnjenje. Sada su ga i dobili.

Image
'STAKO, KAKO SI? JESI LI NA RATIŠTU?' /

Ukrajinski tenisač koji je napustio obitelj i otišao u rat objavio poruke koje mu je Đoković poslao, Nole pokazao veličinu

Zašto je maknuo zastavu?

Medvede i igračev agent Lev Kassil ponudili su sljedeće objašnjenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš zadatak jest razvijati tenis u našoj zemlji i širom svijeta, a za to je potrebno igrati na turnirima. Trenutno je jedini način, nastupati pod zastavom njihove organizacije i ja ću to pravilo pratiti. Nadam se da će ovo biti samo privremeno. Iščekujem trenutak kad ću opet moći vratiti zastavu", rekao je Medvedev za RIA.

Kassil je rekao kako je to bio kompromis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igranje pod zastavom ATP-a je bio kompromis kako bi se Daniil i ostali igrači mogli natjecati na međunarodnim turnirima. Naši olimpijci su bili u sličnoj situaciji posljednjih godina. Ovaj dogovor predstavio je spremnost teniskog svijeta na dijalog. To je posebno bitno kada se uzme u obzir to što se događa u ostalim sportovima", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo