Nadal u Sevilli pomeo Argentinca Monaca

Španjolska Davis Cup reprezentacija povela je u finalu protiv Argentine s 2:0.

2.12.2011.
19:20
VOYO logo

Nadalu je trebalo čak dva i pol sata da sredi Monaca i dovede Španjolsku u vodstvo. Kažemo čak jer je rezultat bio 6:1, 6:1 i 6:2.

Iako je bilo i za očekivati da će pripreme za poen kao i pauze između njih biti nešto duže, s obzirom da se radi o susretu Davis cupa i Nadalu, ipak se za ovakav rezultat dva i pol sata čine dugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Monaco je ostao bez break lopte, Nadal je osvojio čak 36 poena više od Argentinca, te mu je oduzimao servis u sedam navrata. Španjolac je na svom servisu ispustio svega 16 poena u 11 gemova. Ukratko rečeno, apsolutna dominacija drugog tenisača svijeta na svojoj najomiljenijoj podlozi.

Nakon što je Rafael Nadal "otpuhao" Juana Monaca u prvom meču finala Davis Cupaok , uslijedio je pravi maraton Davida Ferrera i Juana Martina Del Potra. Meč koji je trajao četiri sata i 45 minuta pripao je iskusnijem Španjolcu rezultatom 6:2, 6:7(2), 3:6, 6:4, 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ferrer je maestralno odigrao prvi set ne dopustivši Argentincu da mu ijednom oduzme servis, dok je on to njemu učinio u dva navrata. Španjolac je u prvoj dionici osvojio čak 11 poena više od Del Potra što dovoljno govori o dominaciji koju je Ferrer imao. U drugom setu igra Argentinca se stabilizirala i on dolazi do prvog breaka. Španjolac vraća na 4:4 i set odlazi u tie-break. U njemu Argentinac odigrava nekoliko sjajnih poteza poput forhend winnera iz trka, te zasluženo izjednačuje na 1:1 u setovima.

Španjolac je poveo sa 3:1 u trećem setu, ali Del Porto sa pet uzastopnih gemova uzima drugu dionicu rezultatom 6:3. Argentinac je bio bolji veći dio četvrtog seta, ali je kod zaostatka 5:4, pokleknuo na svom servisu po drugi put u setu, te David Ferrer odvodi meč u odlučujuću dionicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijanje navijača obiju reprezentacija na tribinama dostiglo je fazu usijanja prije početka posljednjeg seta koji je Španjolac bolje otvorio. Ferrer radi rani break nakon kojeg se igra Del Potra raspada i Španjolac kod 5:1 servira za meč. Međutim, Argentinac vraća jedan break zaostatka i drži svoj servis za 5:3, te seli pritisak na leđa Ferrera. Španjolac kod 40-15 poteže forhend winner i donosi Španjolcima, vrlo vjerojatno, nedostižnu prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo