NADAL SE PLASIRAO U SVOJE STOTO FINALE: / Kralj zemlje sjajnim potezom bacio Murraya u očaj

Image
Foto: AFP, JEAN CHRISTOPHE MAGNENET
16.4.2016.
17:18
AFP, JEAN CHRISTOPHE MAGNENET
VOYO logo

Bio je to treći dvoboj "kralja zemljane podloge" Nadala i Murrayja u polufinalima na zemlji u Monte Carlu i treća pobjeda španjolskog tenisača koji sada vodi 17-6 u njihovim srazovima. Murray je odlično otvorio meč i s dva breaka uvjerljivo osvojio prvi set. Ravnopravna borba u drugom setu je potrajala do sedmog gema, kad je Nadal po drugi put oduzeo servis Murrayju i poveo 4-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deseto finale Monte Carla

Britanac je u trećem setu dopustio suparniku da s dva breaka povede 5-1, što je protiv Nadala na zemljanoj podlozi nenadoknadiva prednost. Nakon dva sata i 43 minute igre, te četiri neiskorištene meč-lopte, Španjolac je uspio realizirati petu za pobjedu kojom je stigao do desetog finala u Monte Carlu, a prvog nakon 2013. godine, kad je u dvoboju za naslov Novak Đoković prekinuo Nadalov pobjednički niz od osam uzastopnih trofeja u što je ugradio učinak 46-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu protiv Monfilsa

Francuski tenisač Gael Monfils probio se u subotu do svog prvog finala na turniru Masters 1000 serije u Monte Carlu pobijedivši sunarodnjaka Jo-Wilfrieda Tsongu s uvjerljivih 6-1, 6-3 za 69 minuta. Bio je to sedmi dvoboj Monfilsa i Tsonge, ali prvi na zemljanoj podlozi, te treća pobjeda trenutno 16. tenisača svijeta koji je ove sezone već bio finalist u Rotterdamu, a na šesti naslov u karijeri čeka od Montpelliera 2014. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lov na prvi trofej na turnirima Masters 1000 serije

Od dosadašnjih pet naslova Monfils je osvojio samo jedan na zemlji i to prvi, 2005. godine u poljskom Sopotu, a u nedjelju će pokušati osvojiti svoj prvi trofej na turnirima Masters 1000 serije, nakon što je dvaput gubio finala u pariškom Bercyju (2009. i 2010.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To mu neće biti nimalo lak zadatak, s obzirom na to da će za suparnika imati rekordera Monte Carla s osam naslova, Španjolca Rafaela Nadala, koji se pobjedom nad Andyjem Murrayjem 2-6, 6-4, 6-2 izborio za svoje deseto finale u Kneževini, a stoto na ATP turnirima. Monfils će igrati u svom 24. finalu.

U dosadašnjim dvobojima Nadal vodi 11-2, a obje pobjede nad Španjolcem Monfils je ostvario na turniru u Dohi (2009. i 2012.). Nedjeljni finalni dvoboj započinje u 14.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP Monte Carlo - polufinale:

Gael Monfils (Fra/13) - Jo-Wilfried Tsonga (Fra/8) 6-1, 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rafael Nadal (Špa/5) - Andy Murray (VB/2) 2-6, 6-4, 6-2

ATP Monte Carlo - polufinale:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rafael Nadal (Špa/5) - Andy Murray (VB/2) 2-6, 6-4, 6-2

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo