Koristio je anesteziju / Nadal dopingiran osvojio Roland Garros? Važni direktor stao je na kraj glasinama

Image
Foto: Profimedia.hr

Nadala su mučile ozljede i kronični problem s njegovim stopalom koji mu uvelike utežava i svakodnevni život, a kamoli igranje profesionalnog tenisa na elitnoj razini.

10.6.2022.
14:53
Profimedia.hr
VOYO logo

Rafael Nadal stigao je do jubilarnog 22. Grand Slam naslova prošlog vikenda u Parizu. Španjolac je osvojio 14. titulu na pariškoj zemlji, a turnir je osvojio na pomalo nevjerojatni način.

Iako je apsolutni vladar na Roland Garrosu, Nadal nije bio generalno smatran favoritom za trijumf. Naime, mučile su ga ozljede i kronični problem s njegovim stopalom, koji mu uvelike utežava i svakodnevni život, a kamoli igranje profesionalnog tenisa na elitnoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anestezijom do naslova

Nadal je nakon pobjede u finalu protiv Casper Ruuda priznao kako je tijekom turnira primao brojne injekcije anestezije kako ne bi osjećao bol u svojoj nozi. Time je povukao kritike brojnih ljubitelja tenisa, ali i nekih profesionalnih sportaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priči je na kraj stao Olivier Niggli, direktor Svjetske antidopinške agencije. On tvrdi da Nadal nije koristio supstance koje poboljšavaju performanse i time zaključio da je Nadal potpuno legalno došao do 14. titule na French Openu.

"Takve injekcije nisu na listi zabranjenih supstanci WADA-e. Smatra se da ne poboljšavaju sportski učinak i da nisu štetne. Nadal je četrnaest puta osvojio Roland Garros, prijašnjih trinaest puta to je učinio bez potrebe za injekcijama, tako da je vjerojatno da ovaj 14. put nije pobijedio zahvaljujući njima", rekao je Niggli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo