Idemo, cure / Možda nisu najbolje, ali jesu među najljepšima: Hrvatice zablistale na 'neprijateljskom' terenu uoči Fed Cupa

Image
Foto: HTS

U srijedu hrvatske tenisačice krenut će u novi pokušaj napretka u Fed Cupu

5.2.2019.
11:06
HTS
VOYO logo

Uoči turnira Euroafričke zone I Fed Cupa u engleskom gradu Bathu održan je koktel-party za sve sudionice. Hrvatske tenisačice zablistale su u kreaciji Aleksandre Dojčinović te plijenile pozornost na čelu s predsjednicom Hrvatskog teniskog saveza Nikolinom Babić i izbornicom Ivom Majoli.

Na "neprijateljski" teritorij u Bath, gdje bi nam najveće konkurentice, kao što jesu godinama, trebale biti Britanke među prvima su iz Zagreba stigle Tena Lukas i Jana Fett te su to isto popodne odradile svoj prvi jednosatni trening u dvorani koja se nalazi u sklopu sveučilišnog kampusa u Bathu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom popodneva priključile su se Ana Konjuh i Donna Vekić, a tijekom večeri iz daleko Tajlanda stigla je i naša sigurna karta za parove Darija Jurak.

"Prošli tjedan igrala sam dobar tenis, od ponedjeljka imam najbolji renking u karijeri, 25. mjesto. Dobroj igri nadam se i ovaj tjedan u Fed Cupu. Cilj nam je završiti na prvom mjestu skupini, svi smo u dobroj formi", najavila je naša najbolja tenisačica Donna Vekić nakon odličnog tjedna u St. Peterburgu gdje je igrala finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Instagram

"Sjajan je tjedan iza Donne, ima najbolji renking karijere, no to je iza nas. Sada nas čeka jedan vrlo važan tjedan. Cure su spremne, Donna je spremna, za drugu poziciju odlučivat ćemo prije mečeva, kako će se koja cura osjećati. Idemo na to da budemo prvi u grupi i onda ćemo vidjeti dalje", kaže izbornica Majoli.

"Nekoliko puta bili smo jako blizu protiv jakih protivnika, odluke su bile u svega nekoliko poena. Ova grupa nije toliko atraktivna koliko je atraktivna Svjetska skupina u kojoj se ipak igra doma i u gostima, gdje bi nas domaća publika mogla vidjeti, podržati nas. Svake godine imamo želju doći u tu skupinu, ja vjerujem u svoj tim i nadam se da ćemo ove godine cilj i ostvariti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatice će u grupi B za suparnice imati Srbiju, Tursku i Gruziju, a samo će pobjednik grupe proći u finale turnira i igrati s najboljim iz grupe A u kojoj su Velika Britanija, Grčka, Mađarska i Slovenija.

Prvi izazov imat će u srijedu protiv Turske za koju su prijavljene Pemra Özgen, Çagla Büyükakçay, Berfu Cengiz, Ipek Soylu i Ipek Öz. Papir kaže da ne bismo trebali imati problema, ali u sustavu sa svega dva meča singla i jednog parova sve je moguće. Pogotovo u ženskom tenisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo