Pavić u finalu mixa / Moguće hrvatsko finale na Roland Garrosu: Mektić i Pavić među četiri najbolja para

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Mate Pavić, prvi igrač svijeta u parovima, ušao je u finale mješovitih parova, kao i u polufinale parova, koje je izborio i Nikola Mektić

5.6.2018.
21:29
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

Zagrepčanin Nikola Mektić i austrijski tenisač Alexander Peya igrat će u polufinalu turnira parova u Roland Garrosu, nakon što su u utorak u četvrtfinalu nadigrali indijsko-francusku kombinaciju, Rohana Bopannu i Edouarda Roger-Vasselina sa 7-6 (4), 6-2.

Nešto ranije do polufinala su se probili Mate Pavić i Oliver Marach pobijedivši u reprizi finala Australian Opena Kolumbijce Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha sa 3-6, 6-4, 6-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavić i Marach će za mjesto u finalu igrati protiv Španjolaca Feliciana i Marca Lopeza, dok će Mektić i Peya svoje suparnike saznati u srijedu, nakon što bude odigran posljednji četvrtfinalni dvoboj u kojem će snage odmjeriti argentinsko-čileanski par Maximo Gonzalez - Nicolas Jarry i Francuzi Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut.

Pavić i Dabrowski u finalu mješovitih parova

Pobjednici Australian Opena u mješovitim parovima, Splićanin Mate Pavić i kanadska tenisačica Gabriela Dabrowski, probili su se do finala Roland Garrosa pobijedivši u polufinalu Slovenku Katarinu Srebotnik i Meksikanca Santiaga Gonzaleza sa 6-4, 6-4 za 61 minutu igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavić će u Roland Garrosu imati priliku osvojiti treći Grand Slam trofej u mješovitim parovima, jer je osim trijumfa s Dabrowski u Melbourneu, osvojio i US Open 2016. godine s Njemicom Laurom Siegemund. Kanadska tenisačica ima priliku drugu godinu zaredom trijumfirati u Parizu, gdje je prošle godine bila pobjednica u paru s Indijcem Rohanom Bopannom.

Finale mješovitih parova na rasporedu je u četvrtak, a Pavić i Dabrowski će igrati protiv boljeg iz polufinalnog dvoboja hrvatsko-tajvanskog para Ivan Dodig - Latisha Chan i kolumbijsko-njemačke kombinacije Robert Farah - Anna-Lena Groenefeld, koji je na programu u srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo