SVE JE ODUŠEVILA / Mlada tenisačica pred novinarima saznala da se Federer umirovio: Ono što je potom napravila apsolutni je hit

Image
Foto: Screenshot/Twitter

Veliki Roger Federer umirovio se od tenisa

16.9.2022.
9:16
Screenshot/Twitter
VOYO logo

Legendarni švicarski tenisač Roger Federer i službeno se umirovio. Objavio je to putem društvenih mreža u četvrtak popodne. Nadali smo se da ćemo ga još jednom gledati na "njegovom" Wimbledonu, ali tijelo je reklo - ne, dosta.

Image
GOSPODIN LUKA /

Modrić sa samo dvije riječi odao počast velikom Rogeru Federeru. Pobrao je tisuće lajkova zbog tog što je napisao

Image
GOSPODIN LUKA /

Modrić sa samo dvije riječi odao počast velikom Rogeru Federeru. Pobrao je tisuće lajkova zbog tog što je napisao

"Kao što znate, u protekle tri godine imao sam velikih problema s ozljedama i operacijama. Naporno sam radio kako bih se vratio u punu natjecateljsku formu, ali isto tako znam ograničenja svoga tijela, kao i poruku koje mi u posljednje vrijeme šalje. Ja imam 41 godinu, odigrao sam više od 1500 mečeva tijekom 24 godine. Tenis mi je pružio mnogo više no što sam se usudio i sanjati i moram priznati kako je vrijeme okončati svoju karijeru. Laver Cup u Londonu sljedećeg tjedna bit će moj posljednji nastup", objavio je Federer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki Švicarac je tijekom svoje karijere osvojio 20 "grand slam" naslova u pojedinačnoj konkurenciji, odnosno ukupno 103 turnira na ATP Touru. Od 2005. do 2007. godine igrao je u 10 uzastopnih "grand slam" finala, 2014. godine je osvojio Davis Cup sa Švicarskom, a tijekom karijere je proveo 310 tjedana na prvom mjestu ATP ljestvice.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Roger Federer

To je utjecaj Rogera

A nakon što je objavio svoju odluku, reagirao je cijeli sportski, ne samo teniski svijet. Javljali su se kolege, javljali su se nogometaši i košarkaši, ali posebno je oduševila reakcija mlade Camile Osorio. Mlada tenisačica bila je na konferenciji za novinare, da bi ju jedan od prisutnih novinara prekinuo i obavijestio da se Federer umirovio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlada Kolumbijka bila je šokirana ovom informacijom, što se vidjelo i na njezinom licu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Roger, ako ćeš ikada ovo vidjeti, moram ovo reći: 'Ti si bio moja inspiracija, jako te volim", poručila mu je simpatična tenisačica.

Uvijek elegantan i šmekerski potez krasio je Rogera, koji je čak osam puta osvojio Wimbledon. Prošlo je 18 godina od kada je u veljači 2004. godine prvi puta zasjeo na tron ATP ljestvice. Prije davne 24 godine je započeo s profesionalnom teniskom karijerom, a danas na svom kontu ima nevjerojatnih 1251 pobjedu i 103 naslova u karijeri. Federer nije zaigrao tenis godinu dana, od, za njega, nesretnog četvrtfinala Wimbledona prošle godine, kada ga je s 3:0 nadvisio Hubert Hurkacz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo