MATE PAVIĆ ZA NET.HR: / 'Krajan laže, mi se niti ne pozdravljamo. Ja sam taj koji pati, ali dok je on tu - mene tu nema'

Image
Foto: PIXSELL

Mate Pavić opširno je za Net.hr govorio o uspjehu na Australian Openu i sukobu s izbornikom Davis Cup reprezentacije Željkom Krajanom

30.1.2018.
13:07
PIXSELL
VOYO logo

Grandiozan uspjeh na prvom Grand Slam teniskom turniru sezone Australian Openu stavio je Matu Pavića ondje gdje mu je i mjesto izboreno napornim radom. Ne samo na ljestvici kojom ATP mjeri uspjehe tenisača već i u medijskom prostoru u kojem i nije tako često. Ipak, osim dvostruke krune iz Australije Pavić se u središtu pozornosti medija našao i zbog priznanja da je između njega i izbornika reprezentacije Željka Krajana situacija daleko od idealne, a sve to pojasnio je u razgovoru za Net.hr.

Image
MARIN ČILIĆ SLETIO U ZAGREB: /

'Sljedeći cilj je dolazak na prvu poziciju svijeta! Davis Cup? Volio bih da je Mate s nama...'

Image
MARIN ČILIĆ SLETIO U ZAGREB: /

'Sljedeći cilj je dolazak na prvu poziciju svijeta! Davis Cup? Volio bih da je Mate s nama...'

Dobrog raspoloženja, pun dojmova i elokventan bio je Pavić kojeg smo zatražili rekapitulaciju prošlog tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Motivacijom i 'resetiranjem' do uspjeha

"Dvije-tri neprospavane noći su iza mene, a dojmovi – uz sve telefonske pozive i čestitke nekako postaneš svjesniji kakvo je to postignuće. Ali definitivno se ne bih žalio da je tako iza svakog većeg turnira", započeo je Pavić uz osmijeh, prisjetivši se i koliko su dva naslova u turnirima parova zapravo bila teško osvojiva.

Nakon što je s austrijskim partnerom Oliverom Marachom slavio naslov najboljih u konkurenciji parova, isto je Pavić imao prilike napraviti i s kanadskom suigračicom. I uspjeli su Gabriela Dabrowski i on podići pobjednički pehar premda je Pavić iza sebe imao tek koji sat sna jer je druga titula stigla samo šesnaest sati nakon prve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije se bilo lako vratiti na teren poslije finala parova budući da je bilo dosta iscrpljujuće sa psihičke strane. Dan nakon obično si prazan, a ulazak u finale nije sa sobom nosio taj osjećaj igranja finala. Zbog te praznine kao da nisi prisutan na terenu pa je bilo potrebno dosta motivacije i želje da se 'resetiraš' i pokušaš zaboraviti na ono što se dogodilo dan ranije, na osvojenu titulu", opisao je Pavić probleme s kojima se nosio iskreno potom dodavši:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mix je definitivno u sjeni singla i turnira parova, igra se samo na Grand Slam turnirima. S druge strane, to jesu Grand Slam titule i svaka je posebna i ima veliki značaj. Naravno da se ne može mjeriti s titulom iz pojedinačne konkurencije ili turnira parova, ali to je svejedno Grand Slam titula."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem s izbornikom

Tjedan nakon Grand Slama u Australiji donosi nove ispite na razini reprezentacija. Hrvatska Davis Cup vrsta igrat će tako od petka do nedjelje u Osijeku protiv Kanade, ponovno bez Pavića, ponajboljeg svjetskog tenisača u parovima. Njegov sukob s izbornikom Željkom Krajanom očito je predubok priznat će Pavić u nastavku:

"Izbornik već godinama kroz medije izjavljuje raznorazne stvari, a ja sam se do sada suzdržavao bilo kakvih komentara i nisam ove tri-četiri godine koliko me u reprezentaciji nema ništa komentirao niti izjavljivao vezano za to. Bio sam, koliko to mogu biti, korektan. S obzirom na posljednje izjave morao sam nešto prokomentirati jer mi one nikako nisu jasne. Nije mi jasno što je htio reći. Ja u Davis Cup nisam pozvan pune tri, gotovo četiri godine."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izbornik i ja imamo jako loš odnos, mi se niti ne pozdravljamo tako da ovo što on govori da me konstantno zove za svaki susret - to je potpuna laž", jasan je bio Pavić koji nije želio u potpunosti ogoliti spornu situaciju, ali je naglasio:

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Mate Pavić i Željko Krajan

Vraća se kad ne bude Krajana

"Nema tu ničeg posebnog, u pitanju su neke nesuglasice. On u medijima spominje neke moje, kako on to kaže, famozne uvjete, ali nikada konkretno nije rekao u čemu je točno problem. Zašto kroz godine nije rekao koji su to točno problemi? Godinama nisam davao izjave, a ovo je prvi put da sam ja kroz medije izrazio nezadovoljstvo nekim statusom i odnosom prema meni u posljednjem susretu koji sam igrao. On se nadovezao i izjavio nešto vezano uz te neke treninge i stvari. Vidite, nije mi jasno zašto do sada nije želio i mogao izjavljivati nešto konkretno vezano uz sve to. Očigledno su to stvari koje on jedini razumije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"No, nakon tog odnosa prema meni i vremena koje je prošlo, a da me se nije zvalo, premda sam ja zaslužio biti u krugu reprezentacije, stvarno ne vidim kako bi se to moglo riješiti drugačije osim da se njega smijeni i da tamo više ne bude. Ja sam uvijek prije igrao kad je sve bilo u redu i žao mi je što nisam tamo, a na kraju krajeva ja sam taj koji najviše ispašta u cijeloj priči jer nemam priliku igrati za reprezentaciju niti sam imao priliku igrati na Olimpijskim igrama. Ja sam taj koji tu gubi, ali ponavljam - dok je on tu, mene nema. Kad ga jednog dana ondje ne bude definitivno ću biti na raspolaganju reprezentaciji."

HTS snosi dio krivice

"Dio krivice snosi i Hrvatski teniski savez koji već godinama na funkcionira na razini na kojoj bi trebao. Mnoge stvari u Savezu nisu na dobrom putu, da to tako kažem. Mi u Hrvatskoj više nemamo niti nacionalni teniski centar. Situacija u HTS-u je jako loša, tužna. Odnos Saveza već godinama, ne samo prema meni, već mnogim igračima, juniorima nije adekvatan, nije kakav bi trebao biti. Opet, bez obzira na to svi mi igrači igramo taj Davis Cup zato što ga želimo igrati, igrati za reprezentaciju je nešto što želite, što vas veseli. Tko kaže drugačije, taj laže. Svi mi volimo biti ondje, volimo igrati jer to ima neku svoju posebnu draž. Ali, kažem, nije isključivo problem samo izbornik Krajan, ima tu mnogo problema. Nisam već godinama u tijeku pa mnoge stvari i ne znam, ali ponavljam, konkretno, moj problem je problem s izbornikom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo