MARINOV TRENUTAK ZA PAMĆENJE: / Branitelj naslova otkrio što je presudilo za pobjedu

Image
Foto: AFP

Četiri sata trajao je Marinov meč s francuskim tenisačem Jo-Wilfried Tsongom. Četiri sata, publika u New Yorku mogla je uživati u fantastičnom tenisu kakav se rijetko viđa.

9.9.2015.
1:39
AFP
VOYO logo

Imao je Marin sve u svojim rukama, vodio 2:0 u setovima, lakše ozlijeđeni Tsonga uzeo je treći set, da bi Marin u četvrtom propustio veliku šansu. Novu priliku za završetak meča Čilić je imao kod vodstva 6:5 kada je stigao do 30-40, te se igralo nakon Tsongina drugog servisa. Ipak, nakon duge izmjene Čilićev pokušaj kratke lopte završio je u mreži, a potom je Tsonga osvojio još dva poena i odveo set u "tie-break".

Image
BRAVO, MAJSTORE: /

Marin Čilić se nakon velike drame plasirao u polufinale US Opena

Image
BRAVO, MAJSTORE: /

Marin Čilić se nakon velike drame plasirao u polufinale US Opena

A u odlučujućoj igri Čilića je izdao prvi servis, nakon asa za 2;2 naš je tenisač napravio dvostruku pogrešku, a nakon što je izbacio u aut oba reterna na drugom Tsonginom servisu, nije pogodio niti jedan od dva prva servisa u sljedeća dva poena, Tsonga je napravio još jedan "mini-break" i potom asom iskoristio prvu od tri set-lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezime cijelog meča. Čilić je imao četiri meč lopte koje nije iskoristio, tek je petu realizirao i otišao u polufinale. Stoga, nakon meča na terenu je odmah publici otkrio što je presudilo u ovom teškom dvoboju koji je nalikovao na one dramatične legendarnog Gorana Ivaniševića, na one mečeve zbog kojih je čitava nacija gubila živce.

Čilić na boljeg iz meča Đoković-Lopez

"Velika mentalna borba, to je večeras presudilo", kazat će Marin i biti u pravu. Kako se meč u petom setu približavao kraju, branitelj naslova na US Openu sve je više pokazivao emocije, veselio se poenima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, pogotovo nakon što sam izgubio četvrti set. Jo je odigrao neke sjajne poene. Sve u svemu, bio je to ekstremno težak peti set, ekstremno težak čitav dan na US Openu. Stoga sam jako sretan i ponosan na sebe", kazao je Marin.

Čilić će u polufinalu igrati protiv boljega iz ogleda između prvog igrača svijeta, Srbina Novaka Đokovića i Španjolca Feliciana Lopeza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo