LJUBITELJI TENISA IMAJU MNOGO RAZLOGA ZA DOLAZAK NA SPEKTAKL: / Dugo se ovo na turniru nije dogodilo

Image
Foto: Profimedia

Osim Fogninija, talijanski ljubitelji tenisa imat će još nekoliko razloga potegnuti do Umaga

2.7.2019.
17:32
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski Davis Cup reprezentativci, 28-godišnji Viktor Galović i 22-godišnji Nino Serdarušić, te 17-godišnja talijanska senzacija Jannik Sinner dobitnici su pozivnica za glavni ždrijeb jubilarnog, 30. izdanja Plava Laguna Croatia Opena u Umagu, gdje će nakon sedam godina ponovno zaigrati tenisač iz društva Top 10, zahvaljujući najboljem talijanskom igraču Fabiju Fogniniju.

Image
KARLOVIĆ VELIKOM LAKOĆOM DO DRUGOG KRUGA WIMBLEDONA: /

Doktor Ivo s 40 godina na leđima pomeo Talijana

Image
KARLOVIĆ VELIKOM LAKOĆOM DO DRUGOG KRUGA WIMBLEDONA: /

Doktor Ivo s 40 godina na leđima pomeo Talijana

Mnogo je razloga za dolazak

Hrvatski ljubitelji tenisa imaju mnogo razloga za dolazak u umaški Stella Maris od 13. do 21. srpnja, jer će se na istom mjestu naći najbolje rangirani hrvatski tenisač Borna Ćorić, 14. na aktualnoj ATP ljestvici, najbolji hrvatski tenisač svih vremena Goran Ivanišević i njegov imenjak Goran Prpić, koji ga je pobijedio u finalu 1990. godine i tako postao pobjednikom prvog izdanja umaškog ATP turnira. Ivanišević i Prpić će u subotu, 13. srpnja ekshibicijskim dvobojem otvoriti 30. izdanje umaškog turnira, a četiri dana poslije bit će evocirane uspomene na Goranov trijumf u Wimbledonu 2001. godine, jer će u Stella Marisu ponovno zaigrati protiv Australca Patricka Raftera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Domaće snage'

Domaće snage u glavnom turniru pojačali su hrvatski Davis Cup reprezentativci Viktor Galović i Nino Serdarušić, kojima su organizatori odlučili dati pozivnice. Galović je pet puta zapinjao u umaškim kvalifikacijama i ovo će mu biti debi pred domaćim navijačima na ATP turniru te će imati priliku nadmašiti svoj najbolji rezultat, prošlogodišnje četvrtfinale iz Gstaada. Serdarušić će po treći put zaigrati u glavnom turniru, a još uvijek čeka na svoju prvu pobjedu u Stella Marisu.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

, Image: 452264519, License: Rights-managed, Restrictions: Contributor usage restriction: Advertising and promotion, Consumer goods, Direct mail and brochures, Indoor display, Internal business usage, Commercial electronic, Personal use., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Osim hrvatskih, na svoje će svakako doći i talijanski ljubitelji tenisa. Najveći magnet za njih svakako će biti 10. tenisač svijeta i ovogodišnji pobjednik Monte Carla, najbolji talijanski igrač Fabio Fognini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo će biti moj jedanaesti nastup u Umagu'

"Ovo će biti moj jedanaesti nastup u Umagu i drago mi je da ću sudjelovati u godini kada turnir slavi svoju 30. godišnjicu. Čestitam Umažanima i organizatorima turnira na ovom posebnom izdanju. Želim se zahvaliti svim navijačima na ljubavi i podršci koju mi pružaju iz godine u godinu i nadam se da će brojni Talijani navijati za mene na umaškim terenima u srpnju", izjavio je u službenom priopćenju za medije 32-godišnji Fabio Fognini, umaški pobjednik iz 2016. godine.

Osim Fogninija, talijanski ljubitelji tenisa imat će još nekoliko razloga potegnuti do Umaga kako bi navijali za svoje sunarodnjake, prošlogodišnjeg polufinalistu Roland Garrosa i branitelja naslova na Plava Laguna Croatia Openu Marca Cecchinata te Thomasa Fabbiana koji je u ponedjeljak 1. kolu Wimbledona 'šokirao' šestog igrača svijeta Grka Stefanosa Tsitsipasa. Ništa manji mamac ne bi trebao biti ni senzacionalni 17-godišnji Jannik Sinner, kojeg trenira Riccardo Piatti, a organizatori su mu odlučili dati pozivnicu za glavni turnir. najmlađi talijanski osvajač naslova na ATP Challengeru, koji je sa 770. mjesta na kraju 2018. godine, stigao do 209. pozicije na aktualnoj pojedinačnoj ATP ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bili smo jako zadovoljni listom za glavni turnir'

"Bili smo jako zadovoljni listom za glavni turnir, a vjerujem da smo je na najbolji mogući način nadopunili pozivnicama. Viktor i Nino su to zaslužili kao najbolji hrvatski kandidati za pozivnice, a o domaćim igračima uvijek vodimo računa. Jannik je budućnost talijanskog i svjetskog tenisa te se nadamo da je ovo početak njegova dugogodišnjeg odnosa s Umagom. Prošle smo godine tako u Umagu s pozivnicom gledali Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea koji je danas na rubu ulaska u Top 20 i jedna od najvećih mladih zvijezda na Touru te vjerojatni budući Grand Slam pobjednik", prokomentirao je izbor dobitnika pozivnica direktor umaškog turnira Lawrence Frankopan.

Uz odličan popis igrača za glavni turnir, u Umagu bi se već od nedjeljih kvalifikacijskih dvoboja na terenu moglo vidjeti velikih imena, poput 37-godišnjeg Španjolca Tommyja Robreda, nekadašnjeg petog tenisača svijeta i umaškog pobjednika iz 2013. Bit će i novih, nadolazećih zvijezda, poput dvadesetogodišnjeg Francuza Corentina Mouteta i devetnaestogodišnjeg Nijemca Rudolf Mollekera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo