Ljubičić i Lučić prošli, Dodig ispao u pravom trileru

Ivan Ljubičić i Mirjana Lučić izborili su 2. kolo posljednjeg Grand Slam turnira sezone, US Opena, ali na prvoj je stepenici nažalost, zapeo Ivan Dodig.

31.8.2011.
11:33
VOYO logo

Ivan Ljubičić obećavajuće je započeo nastup na US Openu. U prvom kolu je u četiri seta pobijedio osamdesetog tenisača svijeta Blaža Kavčića, a leđa su izdržala, što je najbitnije. Naime, Ljubičić je zbog problema s ozljedom leđa propustio američki dio sezone, ali to se nije osjetilo u prvom kolu.

Ljubo je u prvom setu Slovenca slomio tek u tie breaku (bilo je 7:5), a drugu dionicu je izgubio nakon ranog breaka slovenskog tenisača. Sve je bilo riješeno u trećem setu, kada je naš tenisač podignuo razinu svoje igre i slomio Slovenca sa 6:1. U ključnim trenucima četvrtog seta, kod rezultata 5:5, hrvatski je tenisač još jednom oduzeo servis Slovencu te sigurno odservirao za meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski je tenisač u meču koji je trajao nešto manje od tri sata zabio 23 as servisa, te imao 23 izravna poena. Triput je uspio oduzeti servis protivniku (od 11 pokušaja). U 2. kolu Ljubo će igrati protiv Argentinca Davida Nalbandiana koji je s 3:1 pobijedio Amerikanca Bobbyja Reynoldsa.

Mirjana Lučić peti će put u karijeri zaigrati u 2. kolu US Opena, gdje se prvi put pojavila još 1997. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon sedam uzastopnih poraza i posta bez pobjede od gotovo dva mjeseca, hrvatska je tenisačica na startu newyorškog turnira pobijedila Novozelanđanku Marinu Eraković (6:4, 2:6, 6:4) te je čeka sudar sa osmom tenisačicom svijeta, Talijanskom Francescom Schiavone.

Petra Martić je također igrala dobro i uspjela se vratiti u meč i svladati češku tenisačicu Barboru Strycovu nakon što je izgubila prvi set. Martić je iskoristila tri od četiri ponuđene break-lopte, dok je s druge strane Čehinja iskoristila jednu manje iz isto toliko prilika. Petra je imala čak 39 izravnih poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Dodig prvi je od hrvatskih igrača završio nastup na turniru porazom od Nikolaja Davidenka - 7:6(6), 3:6, 0:6, 6:2, 2:6 nakon gotovo četiri sata igre. Bila je to treća pobjeda Davidenka u pet dvoboja na Grand Slamovima s našim tenisačima. Pored Dodiga, pobijedio je ranije Tuksara i Karlovića, a gubio od Ljubičića i Veića na Roland Garrosu ove godine.

Pobjedom u 1. kolu turnira nad Santiagom GiraldomRoger Federer ostvario je 224. pobjedu u karijeri na Grand Slamovima čime je po rekordnom broju pobjeda u Open eri (od 1968.) dostigao Agassija. Ispred njega samo je Jimmy Connors s 233 pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201108020808006 arti-201108020126006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo