Ljubičić: Dobio sam meč bez udarca!

Treći će svoj međusobni meč na Touru u polufinalu pekinškog ATP turnira u subotu odigrati dvojica hrvatskih tenisača, Marin Čilić i Ivan Ljubičić.

7.10.2011.
21:17
VOYO logo

Oba je puta dosad slavio Ljubičić, koji je u petak izborio polufinale četvrtfinalnom pobjedom nad Mihaelom Južnijim, sedmom u osmom njihovu meču. Bilo je 7-6, 6-7, 6-2 za Hrvata, koji je nakon meča iskreno priznao da uopće nije bio pri udarcu. "Da sam malo bolje osjećao loptu, završio bih meč ranije i lakše. Osjećao sam od početka da se Mihail muči. No, jednostavno sam došao na meč bez udarca. Stoga sam morao gurati loptu u teren i čekati ga da promaši što više lopti. To je sve što mi je uspijevalo. U trećem sam se setu uspio barem malo opustiti i preuzeti koji put inicijativu. Ne previše, samo da ga iznenadim promjenom ritma. Čini mi se da je bio umoran u trećem setu. To mi je pomoglo", rekao je Ljubičić. Marin Čilić, koji je također u trima setovima nadigrao Južnoafrikanca Kevina Andersona, najavio je meč sa svojim starijim sunarodnjakom.

"Igrali smo ove godine u prvom kolu Wimbledona i izgubio sam. No, u ovom trenutku osjećam da igram dobro. Gledao sam Ivanov meč. On je također igrao dobro kroz čitav susret. Mislim da ćemo u subotu odigrati uistinu uzbudljiv dvoboj. Čini mi se da je ponovno gladan pobjeda i dobre igre. Meni bi jako puno značilo ponovno doći do finala u Pekingu. Pokušat ću uzeti ovaj turnir", izjavio je uoči obračuna Čilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u finalu China Opena Čilić je 2009. godine izgubio od Novaka Đokovića. Najbolji hrvatski tenisač nije osvojio turnir od Zagreba prošle godine, odnosno punih 20 mjeseci. Ove je godine igrao u finalima Marseillea i Umaga. Ljubičić je bez trofeja od ožujka prošle godine kada je slavio u Indian Wellsu, dakle podjednako dugih 18 i pol mjeseci. Prošlog je mjeseca igrao jedini ATP-ov finale otad izgubivši u Metzu od Jo-Wilfrieda Tsonge.

Vezani članci:

arti-201110070605006 arti-201110060945006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo