Legenda na udaru: 'Sramotni Federer je izdao sportski duh'

17.11.2014.
15:13
VOYO logo

Nisu Čarobnjaka iz Basela štedjeli niti mediji, a posebno je oštar bio novinar Eurosporta Alex Chick. U svom tekstu pod naslovom "Sramotni Federer je izdao sportski duh" žestoko se obrušio na slavnog Švicarca dovevši u pitanje njegovu ozljedu leđa koju je iznio kao ispriku za odustajanje od nastupa.

"Ovaj krajnje neprofesionalan potez u finalu Mastersa naišao bi na osudu u svim sportovima, osim u tenisu", piše Chick. Njegov je zaključak da je Federer izjavom da "ne može igrati jer nije na razini kojom bi se mogao suprotstaviti Đokoviću" zapravo priznao da nije odustao zbog ozljede, već zbog želje da izbjegne siguran poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Federer je vrhunska sportska figura našeg doba. Čovjek koji zadržava nebeske standarde na terenu i izvan njega. Sinoć je propustio zadovoljiti te standarde. Trebao bi se sramiti", završio je Chick svoj tekst.

//www.youtube.com/embed/9uFrD3Ne-Rc

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, Federer je svoju odluku da odustane od nastupa protiv Đokovića londonskoj publici saopćio osobno sat vremena uoči početka meča. Ozljedu je navodno zadobio u trosatnom polufinalnom meču protiv sunarodnjaka Stanislasa Wawrinke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo