KRALJ ZEMLJE IMA SAMO JEDNU ŽELJU: / 'To je možda i moj posljednji teniski cilj'

Image
Foto: AFP, KENA BETANCUR

Gotovo pa je beskrajan popis sportskih uspjeha jednog od najboljih tenisača svih vremena, španjolskog majstora Rafaela Nadala. No, jedna je želja još uvijek neispunjena.

23.9.2017.
10:55
AFP, KENA BETANCUR
VOYO logo

Deset osvojenih Roland Garrosa i ukupno 16 Grand Slam naslova, 30 osvojenih naslova na turnirima Masters 1000 kategorije i 74 naslova ukupno, četiri naslova u Davis Cupu, zlata u singlu i konkurenciji parova na Olimpijskim igrama dio su nasljedstva koje Nadal ostavlja tenisu i generacijama koje dolaze, no jedan naslov još uvijek nema.

"Nikada nisam pobijedio na 'World Tour Finals' i to je možda i moj posljednji teniski cilj. Bilo bi lijepo kada bi osvojio i taj turnir, no znam da isto žele i ostali koji na njega stižu" kazao je trenutačno vodeći tenisač svjetske ljestvice, a prenosi Metro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale završnog turnira u godini Nadal je zasad igrao dvaput pri čemu ga je rekordno uspješni Roger Federer (ima šest takvih naslova) svladao prije sedam godina, a Novak Đoković 2013.

ATP World Tour Finals, turnir osmorice najboljih svjetskih tenisača, na rasporedu je od 12. do 19. studenog u Londonu, a na njemu će nastupiti osam najboljih tenisača svijeta. Ne i Đoković, Andy Murray i vjerojatno Stan Wawrinka koji su već zaključili sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo